ARSENAL - SPORTING 1-1 (Straffer: 3-5):

Arsenal er ute av Europa League etter at portugisiske Sporting gikk seirende ut av straffesparkkonkurransen på Emirates torsdag.

Granit Xhaka ga Arsenal ledelsen før pause, mens Pedro Goncalves sikret spillforlengelse med et kunstverk av en scoring i andre omgang.

Martin Ødegaard, som spilte de siste 20 minuttene av kampen, tok Arsenals første straffe og satte ballen sikkert i nettet.

Like sikker var ikke Gabriel Martinelli, som var den eneste som bommet, og dermed sørget for at Arsenal røk ut.

– Arsenals store mareritt

Oppgjøret ble en nedtur på flere måter for Arsenal-manager Mikel Arteta. I den første omgangen måtte nemlig både Takehiro Tomiyasu og William Saliba forlate banen med skade.

– Det er jo det man absolutt vil unngå når man styrer Arsenal-skuta, det er å få skader på nøkkelspillere i disse kampene her. Det er en vurdering. Hvem skal hviles? Hvem skal ikke risikeres? Hvem må man ha? De har to mann ut med skade innen 20 minutter er spilt, kommenterte Kasper Wikestad på TV 3+.

– Det er jo skader som er Arsenals store, store mareritt i den perioden de er inne i nå, der de skal kjempe på flere fronter, sier Daniel Høglund i samme kanals studio ved pause.

Vanvittig Sporting-scoring

Arsenal tok oppskriftsmessig ledelsen i første omgang etter at Jorginho slo en glitrende gjennombruddspasning til Gabriel Martinelli.

Brasilianerens avslutning ble stoppet av keeper Antonio Adan, men på returen dukket Granit Xhaka opp og banket inn 1-0 med venstrebeinet.

Etter 63 minutter var det duket for portugisisk magi, da Pedro Goncalves tok med seg ballen noen meter inn på Arsenals banehalvdel før han løftet ballen over Aaron Ramsdale og i mål fra nærmere 50 meters hold.

Etter 100 minutters spill - 20 minutter før full tid - ble Martin Ødegaard byttet inn for Arsenal, og nordmannen oppildnet umiddelbart publikum og fikk respons.

Sporting måtte fullføre kampen med ti mann etter at Manuel Ugarte meide ned Bukayo Saka med en voldsom takling og mottok sitt andre gule kort like før slutt.

Likevel var det altså portugiserne som trakk det lengste strået og vant kampen etter straffer.

Følgende lag er videre til kvartfinalene i Europa League: Roma, Juventus, Manchester United, Sevilla, Sporting, Bayer Leverkusen, Union Saint-Gilloise og Feyenoord.