ARSENAL - SHEFFIELD UNITED 1-1:

Arsenal-manager Mikel Arteta var tvunget til å gjennomføre flere endringer på grunn av skader og suspensjonen til toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang. Stjernespissen og kapteinen ble utvist i kampen mot Crystal Palace i forrige serierunde, og dermed var det Alexandre Lacazette som startet på topp og overtok kapteinsbindet også.

Les også: Aubameyang så rødt da Arsenal og Crystal Palace delte poengene

Hjemmelaget virket ikke veldig påvirket av forfallene i starten av kampen, og fikk kampens første sjanse etter fire minutter. Nicolas Pépé var helt fri på bakerste inne i feltet, men fikk et sleivstraff på skuddet sitt. Bortelaget kom imidlertid raskt mer med i kampen, og Lys Mousset fikk en bra mulighet etter åtte minutter, men headet like over målet til Arsenal-målvakt Bernd Leno.

Martinelli-show

Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake, men like før kvarteret spilt fosset Pépé fremover på kanten og la inn til en helt umarkert Gabriel Martinelli. 18-åringen traff ikke rent på ballen, og dermed skuslet hjemmelaget bort en god mulighet.

Brasilianeren fortsatte å være en trussel på sin venstre kant. Noen minutter senere var han farlig frempå igjen, men nok en gang gikk avslutningen for langt til høyre for Sheffield United-målvakten. Etter drøye halvtimen kom Lucas Torreira på skuddhold for hjemmelaget, men avslutningen ble enkelt reddet av Dean Henderson.

Les også: Afrikas rikeste mann hevder han vil kjøpe Arsenal

De neste minuttene skjedde det ikke noe særlig nevneverdig, men like før pause fikk Martinelli en ny mulighet, og denne gangen feilet ikke brasilianeren. 18-åringen satte sikkert inn 1-0 målet, like før dommer Mike Dean blåste av for pause.

- Han får igjen for at han alltid er påskrudd. Det er det som er så imponerende med han til nå med han. Han viser i hver eneste kamp han spiller at han vil bidra. Resultatet til nå er ni mål og en målgivende på ni og en halv kamp, sa Simen Stamsø Møller i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Les også: Quiz: Kan du navnet på alle spillerne som har scoret minst ti mål for Arsenal i Premier League? (+)

En annen som også hyllet 18-åringen var selveste Aubameyang. Arsenals toppscorer la ut følgende melding på Twitter fra tribunen på Emirates.

- Gabi kommer til å bli en superstjerne. Ikke bare på grunn av målet, men også på grunn av holdningen, energien og hans tankesett.

Presset hjemmelaget

Sheffield United startet andre omgang med å gjøre et ærlig forsøk på utligne. I det 56. minutt fikk bortelaget en enorm sjanse ved Olli McBurnie, men avslutningen ble reddet på streken. Det kom imidlertid protesterer på at ballen traff Xhaka i hånden, men hverken VAR eller dommer Mike Dean tok affære.

Hjemmelaget kom mer og mer med i kampen, men fikk til lite mot et hardtkjempende bortelag. I det 68. minutt fikk imidlertid Arsenal en god mulighet ved Pépé. Ivorianeren driblet seg inn i feltet og falt. Situasjonen ble noe for VAR, men Mike Dean valgte å avfeie kontant at det var snakk om straffe. I det 73. minutt fikk Arsenal frispark i en farlig posisjon fra rundt 18 meter, men Lacazette skjøt skuddet like over mål.

Ti minutter før slutt fikk Sheffield United en god mulighet, men headingen fra McBurnie fra drøye fem meter var altfor svak. Bortelaget fikk til slutt lønn for strevet, like etterpå, da John Fleck banket til på volley og over Bernd Leno i Arsenal-buret. Dermed var lagene like langt på Emirates stadium, og helt på tampen i dey 89. minutt kunne bortelaget ha fått med seg alle tre poeng etter en kjempesjanse for Fleck, men skuddet ble blokkert av Torreira.

Ingen av lagene klarte å score flere mål, og dermed er Arsenal fortsatt på en svak 10. plass på tabellen. Sheffield United har nå sju bortekamper uten å tape, og ligger på en imponerende sjuende plass etter 23 serierunder.

- For en sesong de har nå, Sheffield United-fansen, sa Stamsø Møller etter kampen.

Hjemmelaget derimot fikk det glatte lag av TV 2-ekspertene i studio.

- Har de et bra nok lag til å spille slik de vil spille? spurte Solveig Gulbrandsen.