Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal rotet bort seieren etter klønete utvisning: - Det må være en spøk

Arsenal hadde poengene i lomma, men så gikk alt galt i sluttminuttene.

ARSENAL - LEICESTER 1-1

En tidlig praktscoring fra Pierre-Emerick Aubameyang så lenge ut til å bli avgjørende i oppgjøret mot Leicester, men skar det seg totalt da innbytteren ble utvist bare tre minutter etter innhoppet.

- Rundspiller gjestene

Marc Albrighton var arkitekten bak kampens første store mulighet, da han tvang Arsenals sisteskanse til å varte opp med en stor redning etter drøye ti minutter på Emirates.

Like etter skulle Pierre-Emerick Aubameyang sende hjemmelaget i føringen, etter nydelig forarbeid fra Bukayo Saka.

Les også: Edvald skjønte at noe hadde skjedd da TV 2 var tilbakeholdne etter målgang: - Veldig rar stemning

18-åringen serverte Aubameyang på lekkert vis i boksen, og storscoreren fikk en enkel jobb med å bredside den ballen i nettet.

Så fulgte en liten periode som fort kunne endt stygt for laget til Brendan Rodgers, om de ikke hadde hatt danske Kasper Scmeichel på plass mellom stengene. Alexandre Lacazette og Saka hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen, men Leicesters målvakt vartet til gjengjeld opp med noen feberredninger.

- Hjemmelaget rundspiller for øyeblikket gjestene, sa TV 2s Kasper Wikestad.

Arsenal fortsatt å være det dominerende laget på den regntunge Emirates-matta, og så jevnt over svært, svært sterke ut før hvilen mot Leicester.

- Arsenal danser i regnet her, sa samme mann da lagene gikk i garderobene.

Tidenes gavepakke

Den andre omgangen startet nesten skremmende likt med den første. Leicester gikk ut i hundre og kom til omgangens første mulighet, før Arsenal sakte, men sikkert, fikk kontroll over tingenes tilstand.

Syv minutter ut i omgangen kunne David Luiz slått tilbake mot kritikerne, men frisparkforsøket fra avstand ble dyttet til side av Schmeichel.

Les også: NFF-topp får kjempesum i oppreisning: - Et unntak

Kampen roet seg også betraktelig omtrent midtveis i omgangen. Arsenal var mer enn fornøyd med å se Leicester trille ball på egen halvdel, uten den helt store gjennombruddskraften.

Så fikk Leicester tidenes gavepakke servert av unge Eddie Nketiah, som erstattet Lacazette i kampens 70. minutt.

Bare minutter senere kolliderte Nketiah med Justin, og fikk det gule kortet. VAR bestemte seg så for å se på situasjonen, og ville se nøyere på den høye, utstrakte foten til Arsenal-spilleren.

Hoveddommer, Chris Kavanagh, bestemte seg så for å se situasjonen selv på skjermen, og etter kort tid jogget han tilbake med det røde kortet til Arsenal-spilleren, som dermed kun fikk notert seg for tre minutter med effektivt spill.

- Det må være en spøk... Han prøvde genuint å ta ballen. Det var et uhell, skrev BBCs, Chris Sutton, på Twitter.

Og med en mann mer på banen, så skjedde ting fort for Leicester.

Jamie Vardy var lenge usynlig denne tirsdagskvelden, men som den målsniken han er var det ingen overraskelse at det var nettopp han som dukket opp på bakerste stolpe og pirket inn innlegget fra Demarai Gray.

Så ble det virkelig «armer og bein» for Arsenal, som plutselig mistet alt av momentum de hadde bygget seg opp frem til utvisningen. Leicester fikk til gjengjeld blod på tann, og beleiret boksen til Artetas mannskap.

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket