Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal sikret United-gull

Det var Manchester United som ble den store vinneren av oppgjøret mellom Chelsea og Arsenal søndag.

ARSENAL-CHELSEA 1-1:

Da Jose Mourinhos menn entret gresset på Emirates Stadium søndag ettermiddag, hadde de fremdeles en sjanse til å true Manchester United i den knallharde kampen om seriegullet i den engelske toppserien.

Drøye 90 minutter senere måtte John Terry & co innse at drømmen om en ny pokal i skapet på Stamford Bridge nok en gang hadde gått i vasken. Tirsdag ble laget slått ut av Mesterligaen, og søndag forsvant altså håpet om seriegull i Premier League.

- Det er bare å gratulere mesterne, spillerne, manageren (Sir Alex Ferguson, red.), fansen, og alle som har bidratt til å gjøre dem til mestere, sa Chelsea-manager Jose Mourinho til Sky Sports etter kampen.

Når det gjenstår to runder skiller det sju poeng mellom lagene.

Straffe og rødt kort
Gjestene fra Chelsea holdt godt følge med Arsenal i førsteomgang, men da kampen var 43 minutter gammel, fikk gullhåpet til Jose Mourinho en alvorlig ripe i lakken. Boulahrouz felte Julio Baptista i feltet slik at Arsenal fikk straffe og Chelsea-forsvareren ble belønnet med rødt kort.

Kaptein Gilberto Silva satte straffesparket sikkert til høyre for keeper Petr Cech.

Dermed var Chelsea nødt til å score to mål for fortsatt å ha håp om å tukte Manchester United. Ingen lett oppgave med ti mann og over en omgang igjen å spille.

Chelsea utlignet
Da kampen var 70 minutter gammel, sørget imidlertid Michael Essien for ny spenning i kampen. Shaun Wright-Phillips kom seg fri på høyrekanten, og fikk med kirurgisk presisjon lagt inn til Essien på første stolpe. Ghaneseren kastet seg fram og headet ballen i mål bak Arsenal-keeper Jens Lehmann.

På tampen av kampen jaktet Chelsea febrilsk en scoring, men hjemmelaget klarte å stå imot. Dermed kan Manchester United sprette champagnekorkene og juble for sitt første seriemesterskap siden 2002/2003-sesongen og sitt 16.seriemesterskap totalt.

Samtidig kan Arsene Wenger glede seg over å ha tatt et steg nærmere bronsemedalje i Premier League. Laget har nå like mange poeng som Liverpool med like mange kamper spilt, men Liverpool har bedre målforskjell.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai