Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal-sjefen usikker på Ødegaard: - Vil ha samtaler

Martin Ødegaard er fremdeles usikker til torsdagens kamp i Europa League.

Arsenal reiser onsdag til Praha for å returoppgjøret mot Slavia i den tsjekkiske hovedstaden torsdag kveld. Etter 1-1 i det første oppgjøret i London snakket manager Mikel Arteta med pressen onsdag formiddag, i forkant av returkampen.

Lagets norske stjerne Martin Ødegaard har vært ute med skade siden landslagssamlingen for Norge. Verken i forrige ukes Europa League-kamp eller i helgens Premier League-seier mot Sheffield United var 22-åringen med i troppen.

Til torsdagens viktige returkamp er Ødegaard fremdeles usikker. Det sier Arteta dagen før avspark i Tsjekkia.

- Jeg vet ikke. Vi må se i dag hvordan de føler seg på trening om de er klare til kamp i morgen, sier Arsenal-manageren om de skadede spillerne Ødegaard og Pierre-Emerick Aubameyang.

Les også: Ian Wright hyller Ødegaard: - Han er nøyaktig det vi trenger

- Veldig fornøyd

I tillegg til flere spørsmål om Ødegaards fysiske tilstand, dukket det også opp spørsmål om nordmannens fremtid i klubben. Ødegaard er i likhet med Dani Ceballos på lån fra Real Madrid.

På onsdagens pressekonferanse varslet Arteta en prat med sine leiesoldater.

- Vi er i en posisjon der vi må finne ulike måter å rekruttere gode spillere til klubben. Det gir muligheten til å se med egne øyne på daglig basis hvordan spillerne kan tilpasse seg ligaen. I begge tilfellene er jeg veldig fornøyd, det er avgjørelser som må tas mot slutten av sesongen fordi det er den samme klubben som er involvert med begge to. Jeg vil ha disse samtalene, sier Arteta.

En av dem som gir et tydelig uttrykk for at klubben må prøve å skaffe seg Ødegaard på permanent basis er tidligere stjernespiss Ian Wright.

- Hvis vi klarer å få en slik spiller til å bli, vil han være den spilleren som kan ta oss til det neste nivået. Arsenal har en stamme med mange gode unge spillere, så vi trenger en spiller som Ødegaard, uttalte Wright i TV2s PL-studio søndag.

Parallellene til Arteta sin egen karriere, der han ble lånt til Everton fra Real Sociedad, før han senere ble kjøpt fri på en permanent overgang, var blant annet noe som ble trukket frem som en mulig vei også for Ødegaard.

Arteta uttrykket klart og tydelig at han har startet planleggingen av sommerens overgangsvindu.

Les også

Alsaker mener Ødegaards sjef slipper billigere unna enn Solskjær og Lampard

Definerende kamp for Arsenals sesong

Torsdagens kvartfinale kan fort vise seg å bli meget viktig for Arsenal i jakten på europeisk fotball også neste sesong.

Laget ligger helt nede på 9. plass i Premier League og kan se seg nødt til å gå hele veien og vinne Europa League, for å sikre seg turneringsspill i Europa etter sommeren.

- Det er veldig viktig for oss som klubb. Det er kollektivet sitt ønske å gjøre det bra. Morgendagens kamp gir oss en mulighet til å komme til semifinalen og vi må gjøre oss fortjent til det. Det er der klubben må være, sier Arteta.

Aubameyang er i likhet med Ødegaard usikker til torsdagens viktige kamp. Arteta håper i det lengste at gaboneren blir klar til avspark.

- Vi har sett at de store spillerne står frem i de store kampene. Vi trenger de magiske øyeblikkene, sier manageren om sin stjerneangriper.