*Nettavisen* Sport.

Arsenal slår Inter

Arsenal - Inter er kveldens storkamp i Champions League. TV 2 Nettavisen tror The Gunners følger opp Manchester United og Chelseas seirer fra tirsdag. Les våre vurderinger av samtlige kamper i Champions League her.

Lyon – Anderlecht
Stade de Gerland, klokken 20.45
Vå rt tips: 4-1

Lyon har åpnet svakt i den hjemlige ligaen. Etter tre kamper har de fortsatt til gode å vinne en kamp. Laget har ikke fått det til i Champions League de siste sesongene og har helt klart en målsetting om å rette på det. Claudio Caçapa og Christophe Delmotte er ute for Lyon, mens Juninho er usikker. Olivier Doll er eneste usikkerhetsmoment hos Anderlecht.

Bayern München – Celtic
Olympiastadion, klokken 20.45
Vårt tips: 3-0

Bayern München er desperate etter å vise at forrige sesongs Champions League-fadese er et tilbakelagt stadium. Møter her et Celtic-lag i forsvarskrise. Johan Mjällby, Ulrik Laursen og Stephen Crainey er alle ute, i tillegg går trolig Joos Valgaeren også glipp av kampen. Vertene regner med å ha Michael Ballack og Claudio Pizzaro tilbake til denne kampen, men Jens Jeremies og Sebastian Deisler er ute.

Dinamo Kiev – Lokomotiv Moskva
Valeri Lobanovskij stadion, klokken 20.45
Vårt tips: 1-1

Dinamo Kiev er en gjenganger i gruppespillet i Champions League. Lokomotiv Moskva fikk sin debut forrige sesong. Den gangen ble det avansement til andre runde, noe de håper å kopiere i år. Lokomotiv har startet sesongen i den hjemlige ligaen svakt, men har hatt fokus på Champions League. Slo ut Dinamo Kievs argeste rivaler Shaktar Donetsk i kvalifiseringen. Vertene risikerer å måtte klare seg uten Andriy Husin, Olexandr Holovko og argentineren Roberto Nanni, mens gjestene mangler Winston Parks og muligens Dmitri Khoklov.

Arsenal – Inter
Highbury, klokken 20.45
Vårt tips: 2-1

Arsenal slet med å avgjøre kampene i Champions League forrige sesong. De likte seg dårlig mot lag som la seg langt tilbake og lot dem styre kampen. Dette har manager Arsene Wenger lovet at ikke skjer denne sesongen. Franskmannen kan velge og vrake fra en skadefri spillertropp, mens hans kollega på Inter-benken, Hector Cuper, må klare seg uten Christian Vieri og Alvaro Recoba.

AEK Aten – Deportivo La Coruña
Nikos Goumas stadion, klokken 20.45
Vårt tips: 1-1

AEK Aten er et veldig sterkt hjemmelag og selv i europacupene går det langt mellom tapene på Nikos Goumas stadion. Må klare seg uten Kofi Amponsah og Mihalis Kasapis, mens stjernen Grigorios Georgatos er usikker. Deportivo La Coruña har ingen skadeproblemer og Rosenborgs overmenn er helt sikkert fornøyd med ett poeng her.

PSV Eindhoven – Monaco
Phillips stadion, klokken 20.45
Vårt tips: 2-0

PSV fikk en marerittstart på Champions League forrige sesong. Arsenals Gilberto Silva scoret før 20 sekunder var spilt og etter det kom de seg aldri og endte sist i gruppen sin. Må klare seg uten Kasper Bø gelund, Johann Vogel og Ji-Sung Park, men har alltid målfarlige Mateja Kezman i god form. Monaco har ingen skadeproblemer og Hassan El Fakiri starter trolig som høyreback.

Juventus – Galatasaray
Stadio Delle Alpi, klokken 20.45
Vårt tips: 4-1

Juventus misset i Champions League-finalen i vår og ønsker seg tilbake nå. David Trezeguet og Alessandro del Piero har vist at scoringsformen er inntakt i Serie A. Trezeguet har slitt med en skade den siste tiden, men er klar til dette oppgjøret. Juventus må klare seg uten Fabrizio Miccoli, Antonio Conte, Gianluca Pessotto, Marcelo Zalayeta og Nicola Legrottaglie. Galatasaray mangler Orhan Ak, João Batista, Ali Lukunku, Ümit Karan, Murat Erdogan, Omer Erdogan og Florin Daniel Bratu.

Real Sociedad – Olympiakos
Anoeta stadion, klokke 20.45
Vårt tips: 2-1

Real Sociedad har savnet forrige sesongs toppscorer Nihat Kahveci i sesonginnledningen hjemme i Spania. Til dette oppgjøret er han tilbake sammen med Darko Kovacevic på topp. Xabi Alonso er også tilbake etter skade. Olympiakos har Dimitrios Eleftheropoulos, Paraskevas Antzas, Christos Patsatzoglou og Marcin Kuzba på skadelisten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.