RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arsenal slår tilbake

Sist oppdatert:
Arsenal gikk på en stjernesmell mot Inter i første kamp i Champions League. Vi tror The Gunners hever seg mot Lokomotiv Moskva. Les vår vurdering av samtlige av kveldens kamper i Champions League.

Celtic – Lyon
Celtic Park, klokken 20.45
Vårt tips: 2-1

Celtic har vunnet alle sine hjemmekamper i Champions League til nå, og er ute etter å opprettholde denne statistikken. Laget mangler fortsatt stopperduoen Joos Valgaeren og Johann Mjällby, men imponerte mot Bayern München i forrige runde.

Det blir en spesiell kveld for Henrik Larsson som ikke har møtt Lyon siden han brakk beinet på to steder i en UEFA-cupkamp i 1999. Lyons Giovane Elber har scoret dobbelt så mange Champions League-mål som Celtic har til sammen.

Anderlecht – Bayern München
Constant van den Stock stadion, klokken 20.45
Vårt tips: 1-3

Anderlecht var uheldige som ikke fikk med seg poeng i bortemøtet med Lyon, og møter tøff motstand igjen. De må klare seg uten tidligere Stabæk-spiller Christian Wilhelmsson som ble skadet i helgen. Olivier Doll og Oleg Iachtchouk er også ute. Også gjestene har skadetrøbbel, Willy Sagnol, Tobias Rau, Sebastian Deisler, Jens Jeremies, Mehmet Scholl og Alexander Zickler er alle ute, men Bayerns sterke stall gjør dem likevel til favoritter i dette oppgjøret.

Lokomotiv Moskva – Arsenal
Lokomotiv stadion, klokken 18.30
Vårt tips: 0-2

Lokomotiv Moskva har spissduoen Maksim Buznikin og Winston Parks skadet og har forsvareren Jacob Lekgetho utestengt. Arsenal mangler også en rekke spillere. Fredrik Ljungberg og Patrick Vieira er skadet. Sol Campbell er fortsatt ikke mentalt klar for kamp etter farens bortgang, og Dennis Bergkamp er ikke med til Moskva grunnet flyskrekk.

Arsenal har slitt i Øst-Europa tidligere, men bør vinne for å henge med i kampen om avansement.

Inter – Dinamo Kiev
Guiseppe Meazza stadion, klokken 20.45
Vårt tips: 2-0

Inter overbeviste stort i bortemøtet med Arsenal, og på hjemlig gress i Milano skal de ta tre nye poeng mot Dinamo Kiev. Andy van der Meyde fyller 24 år i dag og en ny seier i Champions League ville vært en flott bursdagspresang.

Christian Vieri er på bedringens vei etter skade, men starter trolig på benken. Duoen Julio Cruz og Obafemi Martins var strålende mot Arsenal og får fornyet tillit på topp. Dinamo Kiev må klare seg uten Andriy Husin og Olexander Holovko.

Monaco – AEK Athen
Stade de Louis II, klokken 20.45
Vårt tips: 3-0

Monaco fikk en drømmestart på Champions League med seier borte mot PSV Eindhoven. Hassan El Fakiri & co tar et stort steg mot neste runde med seier i kveld. Tidligere AEK-spiller Akis Zikos er frisk etter skade og starter trolig på Monacos midtbane. Eneste forfall for vertene er langtidsskadde Shabani Nonda.

AEK håper at kaptein Mihalis Kasapis skal bli frisk til kampen. Monaco-spiss Fernando Morientes har scoret 18 mål i Champions League. Det er mer enn dobbelt så mange som AEK har scoret i turneringen.

Deportivo La Coruña – PSV Eindhoven
Riazor, klokken 20.45
Vårt tips: 2-0

Deportivo La Coruña fikk en skuffende start på Champions League med 1-1 mot AEK Athen. Spanierne må heve seg i hjemmemøtet med PSV Eindhoven for ikke å bli hektet av. Har ingen skadeproblemer før møtet med PSV.

Nederlenderne tapte 1-2 mot Monaco i åpningskampen, og kan havne langt bak med nytt tap her. Må klare seg uten Kasper Bøgelund, Kevin Hofland, Ernest Faber og Leandro.

Olympiakos – Juventus
Georgios Kamaras stadion, klokken 20.45
Vårt tips: 1-1

Olympiakos tapte 0-1 mot Real Sociedad i første kamp, og vil forsøke å heve seg mot Juventus. Grekerne stiller uten Lampros Choutos i dette oppgjøret. Spissen har problemer med å innrette seg etter klubbreglene, og er vraket av trener Oleh Protasov.

Juventus må klare seg uten Alessandro del Piero, men Marco di Vaio er i kjempeform og tar plassen ved siden av David Trezeguet på topp.

Galatasaray - Real Sociedad
Ali Sami Yen stadion, klokken 20.45
Vårt tips: 2-1

En spesiell kveld for Real Sociedads toppscorer Nihat Kahveci. Tyrkeren spiller for første gang mot et tyrkisk lag etter at han dro til Real Sociedad. Hakan Sükür og Ergun Penbe er begge usikre for hjemmelaget, mens gjestene har skadefritt mannskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere