ASTON VILLA - ARSENAL 2-4:

Martin Ødegaard fikk en gyllen mulighet til å avgjøre bortemøtet med Aston Villa på Villa Park lørdag ettermiddag, men mislyktes da det gjaldt som mest.

Eddie Nketiah vant ballen ute til venstre og slo ballen inn til nordmannen som stod helt alene på elleve meter og kunne avslutte uhindret etter 77 minutters spill.

– Ingen kan tro det

Avslutningen var imidlertid usedvanlig svak til Ødegaard å være, og ballen trillet ut til side for Aston Villa-målet.

– Ingen kan tro det. Enorm bom, kommenterte Adam Bate på Sky Sports.

– I alle dager, Martin Ødegaard! Reiser Arsenal seg fra denne? Han pleier å være så rolig. Han setter de 99 av 100 ganger, minst. Den er nesten større enn en straffemulighet, sa Eivind Bisgaard Sundet på Viaplay.

Arsenal kunne likevel juble for seieren etter at et Jorginho-skudd traff tverrliggeren, spratt i ryggen på keeper Emiliano Martinez og i mål til 2-3 på overtid.

I kampens siste sekunder løp Gabriel Martinelli inn 2-4 da Villa sendte opp keeperen på overtid.

Målfest

Kampen var bare fem minutter gammel da Aston Villa tok ledelsen. Matty Cash slo ballen i bakrom til Olli Watkins, som utfordret William Saliba og avsluttet i lengste hjørne bak en sjanseløs Aaron Ramsdale.

Etter et kvarters spill slo Arsenal tilbake. En vak klarering fra Tyron Mings havnet rett i baine på Bukayo Saka, som hamret inn utligningen.

Hjemmelaget var imidlertid på hugget før pause og etter en drøy halvtime vartet Unai Emerys menn opp med et strålende angrep. Alex Moreno slo inn fra venstre, Emiliano Buendia hoppet over ballen, og Philippe Coutinho styrte ballen i nettet til 2-1.

I andre omgang bidro Martin Ødegaard til at Arsenal utlignet da han fant Oleksandr Zintsjenko med en kort corner. Ukraineren hamret ballen i det nærmeste hjørnet bak Emiliano Martinez.

På overtid dunket altså Jorginho inn seiersmålet via treverket og ryggen til keeper Martinez. Arsenal er dermed på toppen av Premier League-tabellen igjen.

Da startet en storoffensiv fra Aston Villa, som inkluderte å sende keeper Martinez opp på en corner. Det straffet seg da Arsenal slo kontra, og Gabriel Martinelli kunne løpe inn 2-4 i åpent mål.