Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal slo tilbake og vant etter komisk keepertabbe

Londonklubben åpnet gruppespillet i Europa League med å vinne, men seieren satt langt inne i Østerrike.

RAPID WIEN - ARSENAL 1-2:

Arsenal, som spiller i samme gruppe som Molde, innledet Europa League-gruppespillet med å vinne mot Rapid Wien fra Østerrike torsdag kveld.

Vertene tok imidlertid ledelsen etter 50. minutter etter en tabbe fra keeper Bernd Leno. Dermed kunne Taxiarchis Fountas sende vertene i ledelsen.

Keepertabbe

Arsenals tyske keeper mottok ballen på fem meter fra David Luiz, men spilte kula rett i beina på Fountas. Han fikk dermed en enkel jobb med å sette 1-0.

LES OGSÅ: Molde tok tre poeng borte mot Dundalk i Europa League-gruppespillet

Arsenal hadde fram til da vært de beste laget i den østerrikske hovedstaden. Londonklubben hadde likevel slitt mye med å komme til store sjanser.

David Luiz kom til en brukbar mulighet i første omgang på en heading, men avslutningen til brassen kvalifiserer knapt til å bli kalt en halvsjanse.

Rapd Wien hadde også sine sjanser før pause og etter 20 minutter kunne vertene tatt ledelsen da en flikk fra Marcel Ritzmaier gikk via en Arsenal-spiller, men i dette tilfellet var Leno i buret svært patent og reddet godt.

Snudde kampen

20 minutter før slutt kom utligningen for gjestene. Nicolas Pepe slo et presist frispark og denne gangen var hodestøtet til David Luiz godt og han stanget inn 1-1.

LES OGSÅ: Rekdal ber landslagsledelsen reagere etter VG-oppslag: - Man må finne frem til hvem det er og kaste dem ut av troppen

Kort tid etter var kampen snudd. Hector Bellerin spilte til Pierre-Emerick Aubameyang og storscoreren ordnet gjestens andre scoring.

Rett i forkant holdt imidlertid Leno på å dumme seg ut på ny da han sendte et utspill rett i en lagkamerat, men denne gangen slapp tyskeren med skrekken.

Det ble ikke flere mål i Wien og dermed tok Arsenal alle poengene.

I gruppens andre kamp vant Molde borte mot Dundalk med 2-1.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg