Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal-stjerner, inkludert Ødegaard, får kritikk av klubblegende

Arsenal fikk vanskelige arbeidsforhold i bortemøtet med Brighton denne helgen.

Etter en strålende prestasjon i London-derbyet mot Tottenham forrige helg, landet Martin Ødegaard og Arsenal på jorda igjen med 0-0 borte mot Brighton lørdag.

Nordmannen leverte en av sine mer anonyme kamper i Arsenal-drakta og er således også en av nøkkelspillerne som må tåle kritikk i etterkant av oppgjøret.

- Ødegaard spilte ikke bra

Arsenal-legenden Ian Wright mener både Ødegaard og et par andre stjerner presterte under pari etter tre strake seirer.

- Jeg synes dessverre at Aubameyang var svak, Partey var svak og Martin Ødegaard spilte heller ikke veldig bra, sier Wright til Sky Sports.

Han sier imidlertid klart ifra til de som eventuelt måtte tro at det bare er å hente tre poeng borte mot Brighton, som kun har tapt én kamp så langt denne sesongen.

- Det er lett å ta av etter resultatet mot Tottenham sist helg, fordi de var fantastiske, men dette er et veldig godt organisert Brighton-lag i vanskelige spilleforhold og et veldig ungt Arsenal-lag.

London Evening Standard gir Ødegaard karakteren 4 på sin spillerbørs - sammen med Aubameyang dårligst av alle Arsenal-spillerne.

- Slet virkelig med å komme inn i kampen og var ikke seg selv. Touchen og pasningene var overraskende svake, skriver avisen.

Arteta fornøyd med poeng

Arsenal-trener Mikel Arteta erkjenner at lørdagens oppgjør kunne endt enda verre for lagets vedkommende.

- Jeg ser på det som et poeng vunnet, fordi jeg synes ikke vi fortjente noe mer enn det, sier Arteta ifølge The Mirror.

- Hvis vi fortjener det poenget, så er det fordi vi forsvarte oss veldig bra de siste 15-20 minuttene, sier Arteta videre.

Etter den kommende landslagspausen skal Arsenal i aksjon igjen først mandag 18. oktober. Da er det duket for London-derby mot Patrick Vieira og Crystal Palace.