*Nettavisen* Sport.

Arsenal stoppet av Super-Shaun

Foto: SCANPIX/EPA/Martin Rickett

Arsenals tittelhåp ble svekket nok en gang. Shaun Wright-Phillips ble rett og slett for god for London-laget.

05.01.05 02:01

ARSENAL – MANCHESTER CITY 1-1: I jula skrev TV 2 Nettavisen om Manchester Citys supporterklubb som frykter at Shaun Wright-Phillips vil gå hvis Kevin Keegan forsvinner som manager.

Mot Arsenal viste han hvorfor han er en av de mest ettertraktede fotballspillerne på øyriket for tiden.

Arsenal er faktisk en av de klubbene som har blitt mest linket til Manchester City-spilleren, men det sies at de ikke har råd til den engelske landslagsspilleren. Men etter 23-åringens oppvisning på Highbury denne tirsdagskvelden er det muligens heller snakk om å ta seg råd.

Gledet pappa’n
Wright-Phillips var fantastisk, et konstant mareritt for hjemmelaget, og hans mål et du vanligvis bare finner i tegneseriehefter.

Etter godt City-spill den første halvtimen, klinte flankespilleren til med vrista, og fra 25 meter føk ballen opp i kryssfestet – utagbart. Nydelig, og meget geledelig for hans far Ian Wright som var på tribunen og bivånet både sønnen og gamlelaget.

At City skulle spille godt nettopp borte mot Arsenal er ingen stor overraskelse. De har kastet bort poeng i hytt og vær den siste tiden, verst var det vel da de rotet bort tre sikre poeng hjemme mot WBA’s ti mann nylig, mens de samtidig er det eneste laget som har slått Chelsea i serien i år.

45 minutter ikke nok
Til pause gikk de relativt fortjent til tekoppene med tre poeng i bagasjen, men Arsenal skulle som så ofte før sette opp et par ekstra gir etter hvilen, og spesielt van Pierse var nære ved å score ved flere anledninger.

David James hadde imidlertid en meget god jobb, og bare 15 minutter gjensto før han måtte resignere. Henry spilte fri Ljungberg med et elegant brassespark, og svensken kunne enkelt heade inn utlikningen.

1-1 var likevel en stor skuffelse for Arsenal, som nå er hele syv poeng bak Chelsea.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.