Gå til sidens hovedinnhold

- Arsenal tar oss alvorlig

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Rosenborgs assistenttrener Per Joar Hansen mener laget hans må fokusere på sine egne styrker – ikke på Arsenals.

Mange av pressens spørsmål på RBK-treningen mandag gikk på hvordan Rosenborg skal klare å stoppe Arsenal, og da i særdeleshet Thierry Henry.

- Han er en veldig god spiller. Og det er viktig at han ikke får vendt opp og får med seg ballen i fart. Vi må stoppe ham før det, sier assistenttrener Per Joar Hansen til TV 2 Nettavisen.

Må tørre
- Men vi må ikke fokusere for mye på dem. Vi skal spille vårt spill, og vi må være mest mulig oss selv.

”Perry” mener RBK må tørre å spille den fotballen de har pleid å spille på Lerkendel, uansett hva motstanderen heter.

- Vi må tørre å spille rundt backfireren for å få en overtallssituasjon på motstatt side. Dessuten må vi tørre å utfordre i midtbaneleddet. Der er vi normalt tre mot to, hvis de ikke har funnet på noe helt nytt i det siste da, sier Hansen videre.

- Engelske lag er vel ikke helt trygge på dype løpene i bakrom, sånn tradisjonelt sett heller?

Dybde
- Nei, det er riktig. Og hvis vi får i gang Roar på sine 40 meters Strand-løp, der han tar sikte på straffemerket, så kan det være et veldig viktig element i kampen.

Assistenttreneren tror ikke Arsenal kommer til å ta lett på oppgaven på Lerkendal. Selv om enkelte engelske aviser fortsatt tror norsk fotball er på 70-tallsnivå.

- Jeg tror ikke de undervurderer oss. Da har gjort leksa si, og har hatt folk på våre kamper. De er et profesjonelt lag, og overlater ikke noe til tilfeldighetene, sier han til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot