Arsenal tilbake på tabelltoppen

Foto: Martin Rickett (EPA/Scanpix)

Arsenal gjenninntok tabelltoppen i Premier League da laget slo Manchester City 2-1 på Highbury. Citys Anelka så rødt på slutten.

02.02.04 07:25

Dagens kamp mellom Arsenal og City på Highbury huskes desverre best for den opphetede stemningen og antydninger til tumulter mot slutten av matchen.

Nicolas Anelka hadde akkurat redusert til 2-1, da han i iveren etter å hente ballen ut av Arsenal-målet kom i håndgemeng med Arsenal-forsvaret. Bataljen endte i rødt kort for Anelka, mens Arsenal-back Ashley Cole slapp med gult kort.

Selvmål
Før dette hadde vi sett en kamp preget av flere store målsjanser til begge lagene på en regntung bane i London. Kvaliteten på kampen var dog så som så, noe som baneforholdene må ta noe av skylden for.

1-0-scoringen kom på et selvmål. Henry stormet ned på siden og la et innlegg som var tenkt til Ljungberg, men som City-forsvarer Tarnat skled i mål før ballen nådde frem til svensken.

Vakkert
Henry la på til 2-0 for Arsenal i det 82.minutt på et vakkert krysskudd fra omlag 17 meter. Skuddet var en perle av et mål, av den typen som vi etter hvert har blitt vant med fra den kanten.

Arsenal hadde flere store sjanser i andre omgang. Nyervervelsen Jose Antonio Reyes hadde en av de største, da han ble spilt gjennom av Henry og plasserte ballen i beina på en utrusende David James i City-buret.

For City var Anelka farlig frempå ved et par anledninger, men det ble med det ene målet i sluttminuttene.

Tabelltopp
Dermed gjenninntok Arsenal tabelltoppen, etter at de lånte den til Manchester United et drøyt døgn. Arsenal er nå to poeng foran United, som igjen er fire poeng foran Chelsea.

Det er liten tvil om at dette blir et aldri så lite rotterace i fortsettelsen...

Les mer om:
Arsenal
Manchester City

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.