Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal tilbake på vinnersporet

En kanonkule fra Patrick Vieira reddet spenningen i toppen av Premier League.

Akkurat som i forrige bortekamp mot Portsmouth klarte ikke Arsenals spisser å score. Nok en gang måtte et kjempeskudd fra en annen spiller komme spissene til unnsetning. Denne gangen var det Patrick Vieira som scoret sitt tredje ligamål for sesongen.

Viktig oppgjør
Begge lag stilte til onsdagens kamp i ytterst poengnød. Arsenal måtte vinne for å henge med Chelsea i toppen, mens Newcastle er i fritt fall på Premier League-tabellen. 14. plass er langt under hva som er forventet av Graeme Souness’-mannskap.

Hjemmelaget Newcastle startet kampen svært forsiktig. De lot Arsenal ha ballen mest og satset på hurtige kontringer i stedet. Denne strategien var nær ved å lykkes flere ganger i første omgang. Likevel var det Arsenal som var det førende laget og som fortjent tok ledelsen bare sekunder før pause. Arsenal-kapteinen kranglet med seg ballen noen meter utenfor Newcastles sekstenmeter og dundret ballen midt i mål. Newcastle-keeper Shay Given måtte se det overraskende skuddet gå i en hard bue over hodet.

Mer offensivt
Newcastle forsøkte i andre omgang å presse Arsenal lenger tilbake på banen. Det resulterte bare i en mengde halvsjanser og åpnet for kontringer fra Arsenal.

Andre omgang ble på ingen måte like fartsfylt og underholdene som den første. Tempoet dabbet og det var kun den spinkle ledelsen Arsenal hadde som holdt severdigheten oppe.

Newcastle har ikke lykkes i å slå Arsenal hjemme siden mai 2000. Da vant ”The Magpies” 4-2.

Begge lag spilte med svarte sørgebånd på grunn av flomkatastrofen i Asia.

Presset manager
Newcastle er inne i en skrekkelig formperiode, og har bare tatt seks poeng på de siste ti kampene. De har ikke vunnet på fem ligakamper.

Newcastle-manager Graeme Souness er i hardt vær om dagen. Skotten tok over sjefsstolen i Newcastle i september, men klubbens 14. plass på tabellen er langt under forventet. syv fattige poeng holder Newcastle unna nedrykksstreken. Han innrømmet tidligere denne uken at han kjenner presset.

På boxing-day tok Souness med seg spillerne tilbake til gamleklubben. Manageren ble naturlig nok pepet ut av Blackburn-fansen da han ankom banen, men det var nok tøffere å se at de tilreisende Newcastle-tilhengerne hang seg på pipekonserten.

HTML EMBED
Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp

Kommentarer til denne saken