*Nettavisen* Sport.

Arsenal tok første stikk mot italiensk storlag

LEKEN: Aaron Ramsey styrte det meste som skjedde på midtbanen til Arsenal mot Napoli. Foto: Adam Davy (Pa Photos)

Begge lag vartet opp med herlig angrepsfotball i Europaliga-oppgjøret på Emirates.

11.04.19 23:37

ARSENAL - NAPOLI 2 - 0

Napoli reiser hjem fra London med et svært ugunstig utgangspunkt før returoppgjøret på Stadio San Paolo, etter mål fra Aaron Ramsey og selvmål fra Kalidou Koulibaly.

- Vi led mye

Mannen som sto for kampens store praktmål var selvfølgelig en fornøyd herremann da han snakket med BT Sports like etter kampslutt.

- Dette var en fantastisk måte å ta første stikk på, vi holdt nullen og scoret to mål. Vi er storfornøyde med kampen, sa Aaron Ramsey.

Og la til:

- Vi led mye. Napoli er et godt lag, og de er veldig gode med ballen. Vi måtte hente ut alt vi har. Jeg burde ha scoret igjen i andre omgang, men vi drar fortsatt til returoppgjøret med en fordel. Det blir fortsatt en vanskelig kamp.

En som ikke var spesielt fornøyd med torsdagens resultat, var Napoli-trener Carlo Ancelotti. Etter kampslutt kunne ringreven avsløre at han ble overrasket over hvordan laget hans startet oppgjøret i London.

- Jeg ble overrasket, fordi det vi ønsket på forhånd var å ha en modig inngang på kampen. Men det som skjedde var at vi fremsto redde og ubesluttsomme - og de straffet oss for manglende presisjon, var italienerens nådeløse dom etter kampslutt.

- For en goal

Det var energisk start på oppgjøret i London, men det tok nesten ti minutter før kampens første mulighet var et faktum.

Det var til gjengjeld av den massive sorten.

Mesut Özil mottok ballen på venstrekanten, og fant etterhvert Ramsey som sto umarkert ved 16-meteren. Skuddet til waliseren ble blokkert i siste liten, og det samme gjaldt returen fra Ainsley Maitland-Niles.

Ramsey var svært god i kampens åpningsminutter, og etter et lite kvarter stemte alt for waliseren.

Arsenal kombinerte lekkert i midtbaneleddet sitt, og en rekke fine pasningssekvenser gjorde at Ramsey plutselig befant seg helt alene i Napoli-boksen. Pasningen fra Maintland-Niles var presis og smart, og Ramsey fikk en enkel jobb med å ekspedere ballen i mål.

- Wow! For en goal. I Wengers ånd, oppsummerte Morten Langli på Twitter.

Arsenal fortsatte å holde trykket oppe etter scoringen, og leverte tidvis glimrende fotball i kampens første omgang på Emirates.

Glimrende fotball gir ofte resultater, og bare ti minutter etter det første målet økte Lucas Torreira ledelsen for vertene. Urugayaneren gjorde det aller meste selv, og en sylfrekk vending med 18 års-grense og litt heldig avslutning senere ledet Arsenal 2-0 før halvtimen var spilt.

Rett og slett en fantastisk soloprestasjon fra Torreira, selv om han ikke blir kreditert scoringen. Ballen gikk nemlig via Koulibaly, som fikk den tvilsomme æren av å bli kampens andre målscorer - i feil retning.

2-0 kunne, og kanskje burde, blitt til 3-0 da Alexandre Lacazette fikk ballen fri like utenfor 16-meteren, men franskmannen regelrett bommet på ballen i den situasjonen.

Klikk på bildet for å forstørre.

I EGET NETT: Kalidou Koulibaly er blant de mest lovende stopperne i Europa, men mot Arsenal på torsdag stemte ikke alt for senegaleseren. Foto: Ben Stansall (AFP)

Napoli slet stort med å komme seg til de store mulighetene, mye takket være et aggressivt hjemmelag som gjorde livet surt for Ancelottis mannskap. Når mulighetene lar vente på seg, gjelder det å være effektive når de først kommer.

Det var ikke Lorenzo Insigne minuttet før hvilen, da han upresset hamret ballen opp på øverste rad etter herlig forarbeid fra Allan og José Callejon. Like etter fikk Ramsey muligheten til å sette spikeren i kista, men avslutningen ble denne gangen for svak.

kVARTFINALEN MINUTT FOR MINUTT

To angrepsvillige lag

Kampens andre omgang startet like fartsfylt som den første, og hadde Insigne vært litt heldigere med innleggsforsøket sitt i det 49. spilleminutt, kunne Napoli fort fått en stor mulighet.

Ramsey ville ikke være noe dårligere han var før hvilen heller, og testet Napolis sisteskanse med et skudd med snert i like etter, men Alex Meret var med på notene. På det påfølgende hjørnesparket fikk Nacho Monreal en gyllen mulighet til å komme seg på scoringslisten, men hodestøtet gikk like over treverket.

Det var ingenting å utsette på angrepsviljen til noen av lagene utover omgangen. Napoli vel vitende om at en redusering ville gjort utgangspunktet betraktelig bedre, og et Arsenal-lag som langt på vei ville drept returoppgjøret i Italia med et tredje mål.

Det tredje målet burde Maitland-Niles sørget for med sitt volley-forsøk i Napolis sekstenmeter 20 minutter før fulltid, men unggutten traff ikke spesielt godt på ballen - og Meret fikk akkurat dyttet ballen over mål.

Napolis Piotr Zielinski vil antageligvis ikke sove spesielt godt i natt etter den vanvittige muligheten han skuslet bort like etter. Insigne fant polakken helt alene foran mål, men avslutningen gikk langt over mål. Det hører med til historien at Petr Cech gjorde en god jobb med å komme ut i press.

På sidelinjen sto Unai Emery og Carlo Ancelotti og vinket sine respektive lag frem i banen også i sluttminuttene, og tross gode muligheter til begge lag ble det ingen flere scoringer i denne herlige fotballkampen.

Lagene møtes igjen i Napoli allerede førstkommende torsdag, og den objektive fotballseer kan bare håpe å bli servert et like åpent oppgjør også da.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.