RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TREKNING: Åttedelsfinalene i Champions League ble trukket i dag.
TREKNING: Åttedelsfinalene i Champions League ble trukket i dag. Foto: Fabrice Coffrini (Afp)

Arsenal trakk Barcelona i Champions League

Sist oppdatert:
De regjerende mesterne skal til London.

Det var duket for trekning til åttedelsfinalene i Champions League og Inter-legenden Javier Zanetti trakk frem noen spennende oppgjør i Europas gjeveste klubbturnering.

Blant dem var regjerende mestre Barcelona som skal til London og spille mot Arsene Wenger og Arsenal. De to møttes også i 2009/2010- og 2010/2011-sesongen, da var det Barcelona som gikk videre.

Mestermøte

Enda et megaoppgjør som ble trukket frem var Bayern München mot Juventus. Sistnevnte, som var finalister i fjor, vil nok ønske å reise kjerringa mot det tyske storlaget etter at Bayern slo dem ut i 2012/2013. Den sesongen vant Bayern for øvrig Champions League, og Pep Guardiola vil nok håpe at å møte Juventus igjen er et godt omen.

PSGs møte med Chelsea er også noe mange sitter friskt med i minne. Fjorårets batalje mellom de to gigantene var en for historiebøkene. Laget fra Paris trakk det lengste strået den gang etter et tidlig rødt kort på Zlatan Ibrahimovic i returoppgjøret. Det er duket for nok to kjempekamper når de franske og engelske mesterne møtes i Europa.

To blad Madrid

Gianni Infantino åpnet dagens seremoni med å hylla Cristiano Ronaldo som har scoret 11 mål i gruppespillet i Champions League. Han og Real Madrid vil nok håpe at han kan opprettholde den statistikken i åttedelsfinalen mot Roma.

Byrival Atlético gjorde jobben i sin gruppe og tok gruppeseieren over Benfica (som skal møte Zenit), og trakk PSV Eindhoven. Nederlenderne gikk videre på bekostning av Manchester United og har absolutt alt å vinne.

City unngikk storlagene

Manchester City har de siste årene trukket Barcelona, men ved å sikre førsteplassen i gruppa styrte de unna den regjerende mesteren. Likevel blir det tøft for Manchesters eneste representant i Champions League når de drar til Ukraina for å spille mot Dynamo.

Manchester Uniteds overmenn i siste gruppespillskamp, Wolfsburg, fikk en muligens det lettest tenkelig. De trakk nemlig Gent fra Belgia. Den trekningen skulle nok gjerne United ha hatt.

Det er duket for flere kjempeoppgjør i åttedelsfinalen av Champions League.

Dette er åttedelsfinalene i Champions League 2015/2016:

Gent - Wolfsburg
Roma - Real Madrid
Paris Saint-Germain - Chelsea
Arsenal - Barcelona
Juventus - Bayern München
PSV Eindhoven - Atlético Madrid
Benfica - Zenit St. Petersburg
Dynamo Kiev - Manchester City

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere