*Nettavisen* Sport.

Arsenal unngikk å gå i Leeds-fella

Foto: AP/Scanpix

Londonklubben gjorde jobben mot den gamle storklubben.

20.01.11 01:04

LEEDS - ARSENAL 1-3:

For et drøyt år siden - nærmere bestemt 3. januar 2010 - sendte Jermaine Beckford sultefôrede Leeds-fans til himmels.

Den nåværende Everton-spissen scoret kampens eneste mål mot Manchester United på Old Trafford og sendte den tidligere storklubben videre fra FA-cupens tredje runde.

Også denne sesongen trakk de hvite tøff motstand i tredje runde av den tradisjonsrike cupen. Denne sesongen fikk de Arsenal å bryne seg på.

Det første oppgjøret i London endte 1-1, etter at Robert Snodgrass ga gjestene ledelsen på straffe etter 54 minutter, mens Francesc Fabregas reddet Arsenal fra krittet helt på tampen.

Nasri scoret direkte
Men selv om det ikke gikk helt på skinner for londonklubben i den første kampen, brukte det ikke lang tid av onsdagens returoppgjør på å bemerke seg.

Fire minutter var spilt da Samir Nasri ble spilt flott igjennom. Den franske formspilleren gjorde ingen feil og satte ballen trygt forbi Kasper Schmeichel på Arsenals første skikkelige sjanse.

Og det aller meste handlet i grunn om gjestene i løpet av de første 45 minuttene på Elland Road. En god Schmeichel i buret sørget imidlertid for at det lenge bare sto 1-0 i Leeds.

Andrej Arsjavin og Marouane Chamakh var blant de som fikk gedigne sjanser til å øke ledelsen, uten å ta vare på dem.

Herlig Leeds-mål
Men da de offensive Arsenal-spillerne sviktet foran mål, tok høyreback Bakary Sagna ansvar. Etter 35 minutter banket franskmannen til fra skrå posisjon, og ballen suste gjennom hendene på Leeds-keeperen og inn i nettmaskene. Et hardt og velplassert skudd, men Schmeichel burde nok likevel stoppet det.

Et skudd som imidlertid ikke hadde vært like lett å stoppe kom bare minutter senere. Leeds-spilleren Bradley Johnson klinket til og ballen suste opp i krysset. En perle av midtbanemannen.

Dermed var det fortsatt spenning i kampen da lagene gikk til pause, til tross for at Arsenal stort sett hadde vært det førende laget.

van Persie avgjorde
I starten av andre omgang virket det også som at hjemmelaget hadde troen på en utligning. Laget skapte flere gode sjanser offensivt, men hadde ikke marginene på sin side inne i boksen.

Men etter hvert satte Arsenal-manager Arsene Wenger inn spillere som Francesc Fabregas og Robin van Persie. Etter det hadde ikke Leeds all verden å by på.

Og det var nettopp van Persie som skulle sette spikeren i kista. Kvarteret før slutt la Nicklas Bendtner flott inn fra kant og foran mål ventet nederlenderen, som ordnet 3-1 med hode.

Resten ble bare en transportetappe for londonlaget, som møter Huddersfield på Emirates i neste runde av FA-cupen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag