Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal vil ha samtaler med Real Madrid om Ødegaard

Mikel Arteta roser nordmannen etter siste kamp i Premier League-sesongen.

Martin Ødegaards tid i Arsenal er i utgangspunktet over etter at London-laget avsluttet sesongen med 2-0 hjemme mot Brighton søndag kveld.

Nordmannen har vært på lån hos Arsenal siden januar, men er fortsatt under kontrakt med Real Madrid.

Får imidlertid Arsenal-trener Mikel Arteta det som han vil kommer Ødegaard til å spille i London også neste sesong.

- Vi har en tydelig og sterk mening om hva vi ønsker å gjøre, sier Arteta til Sky Sports etter søndagens kamp mot Brighton.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Samtaler med Real Madrid

Spanjolen gjør det klart at Arsenal nå planlegger å snakke med Real Madrid om nordmannens fremtid.

- Han er ikke vår spiller. Vi kommer til å ha noen diskusjoner i løpet av de neste ukene, men vi må respektere at han er Real Madrid-spiller, forteller Arteta.

Arsenal-treneren legger imidlertid liten skjul på at han er fornøyd med det Ødegaard har gjort i løpet av de månedene han har vært i klubben.

- Vi har forsøkt å gjøre alt det vi kan for at Martin skulle kunne prestere for laget og det synes jeg han har gjort. Han har på en veldig bra måte tilpasset seg måten vi spiller fotball på. Forhåpentligvis har vi gitt ham en følelse av at dette kan være et bra sted for ham å være, sier Arteta.

Les også: Ronaldo benket til Juventus-skjebnekamp

- Trives godt her

Det kan det så absolutt virke som Ødegaard føler.

Nylig uttalte nordmannen til TV 2 at han liker seg godt i Arsenal.

Samtidig er også Ødegaard klar på at må forholde seg til Real Madrid og avtalen han har med dem.

- Vi har egentlig bare sagt at vi fullfører sesongen, og så får vi ta det da. Mer enn det vet jeg ikke akkurat nå egentlig. Jeg trives godt her og har det fint, men vi må sette oss ned og prate med klubben etter sesongen, så får vi se hva som skjer. Akkurat nå så vet jeg egentlig ikke så mye om det, sa Ødegaard forrige uke.

Han forklarer at han fortsatt har en drøm om å slå gjennom ordentlig i Real Madrid, men samtidig er han helt klar på at spilletid vil bli svært viktig for ham fremover.

- Som jeg har sagt før så er det viktigste for meg, i min alder, å spille, utvikle seg og føle at man blir bedre hver dag og hver uke. Så ja, det er todelt. Det er selvfølgelig drømmen, men det er viktig å spille kamper, uttalte Ødegaard.

Les også: Atlético Madrid er spansk seriemester etter gullthriller

Ikke til Europa

Skulle det bety at Ødegaard går til Arsenal på permanent basis, må nordmannen finne seg i å ikke spille cupfotball i Europa neste sesong.

Arsenal har hatt en skuffende sesong og endte helt nede på en 8. plass i Premier League - slått blant annet av byrivalene West Ham og Tottenham.

Det er første gangen på 25 år at Arsenal ikke klarer å kvalifisere seg til en europacup.

Klubblegende Patrick Vieira er blant dem som fortviler over klubbens utvikling de siste årene og mener at et eierskifte må til for å snu den skuffende trenden.

- Jeg husker da jeg spilte i Arsenal og så på lagkameratene mine hver dag, at lysten til å vinne var så enorm. Det er noe jeg ikke ser i dagens spillere, den gløden, lysten og motivasjonen til å vinne for enhver pris. For å være ærlig er det ganske frustrerende og vanskelig å akseptere det fra utsiden, sier Vieira.

Vieira ønsker at Spotify-gründer Daniel Ek skal få kjøpe klubben av den amerikanske Kroenke-familien, men amerikanerne skal ikke være interessert i å selge. Det til tross for at svensken har tilbudt den nærmere 19 milliarder kroner.