MANCHESTER CITY - ARSENAL 5-0:

Arsenal har hatt en tøff start på sesongen, men fikk en opptur i Ligacupen mot West Bromwich på onsdag, hvor blant annet Ødegaard fikk vist seg frem, men lørdag var det tilbake til realiteten.

Artetas menn ble knust av Manchester City, som ikke ga seg før det lå fem baller i nettet til Arsenal-keeper Bernd Leno.

Først stanget Gündogan City i ledelsen, før Ferran Torres kontrollert satte inn hjemmelagets andre scoring etter horribelt forsvarsspill av Arsenal. Vondt ble til verre for Arsenal da Granit Xhaka ble utvist etter en grisetakling ti minutter før pause.

To minutter før pause satte Gabriel Jesus inn Citys tredje, før Rodrigo limte ballen i mål i starten av andre omgang. På slutten av kampen satte Ferran Torres inn 5-0, som ble sluttresultatet.

Martin Ødegaard klarte ikke å utgjøre en forskjell for Arsenal lørdag kveld, og ble byttet ut etter 70 minutter på banen.

Arsenal har nå fått en katastrofal start på sesongen, med tre tap på tre kamper, ingen scoringer og null poeng. For Manchester City sin del ser det langt bedre ut med to seiere på rad, etter tap i første seriekamp.

Sterke reaksjoner mot Arsenal

Arsenal slet stort defensivt mot Manchester City, selv om de ofte forsvarte seg med mange bak ballen. Ord som «tafatt», «slapt» og «passivt» ble ofte brukt til å beskrive Arsenals måte å forsvare seg på, og det manglet ikke på reaksjoner underveis i kampen.

Daily Mail-journalist Dominic King lurer sterkt på hva som har skjedd med Arsenal.

- Hvis et U12-lag hadde sluppet inn disse målene ville du skjelt dem ut. Kjære Gud, Arsenal. Hva i all verden har du blitt?, skrev han på Twitter.

- Dette er bare fryktelig forsvarsspill. Arsenal klarer ikke å følge løpene. Tre spillere kunne gjort noe med dette, uttalte Sue Smith i Sky Sports sitt studio etter Arsenals svake forsvarsspill på Citys 2-0-mål.

Fotballekspert Lars Tjærnås lot seg heller ikke imponere over det Arsenal leverte defensivt.

- 10 sekunder som oppsummerer mye av Arsenal defensivt per dags dato. Ingen vilje/evne til å hindre innlegg. Elendig duellkraft foran eget mål. Avslutning som en keeper kan redde, men som går inn, skrev han på Twitter etter Citys første mål.

Også TV 2 sine menn som kommenterte kampen reagerte sterkt på det Arsenal viste lørdag ettermiddag.

- Det er ingenting positivt å skrive ned på blokka for Mikel Arteta. Det er bare en rekke problemstillinger å ta tak i for Arteta og hans mannskap. Jeg tror jeg aldri har sett Arsenal svakere, sa TV 2 sin ekspertkommentator Nils Johan Semb.

- Det er sjokkerende. Det er rett og slett sjokkerende å se Arsenal forsvare eget mål i denne kampen. Det er helt vanvittig å se på. Det er Premier League, men det minner om Sunday League det gjestene holder på med her, fulgte kommentatorkollega Øyvind Alsaker opp.

Katastrofe-omgang

Arsenal yppet seg i åpningsminuttene, men det skulle likevel ikke veldig mye til før Manchester City tok ledelsen.

I det 7. minutt slo Gabriel Jesus et nydelig innlegg fra høyre inn i boksen. Ballen landet på hodet til Gündogan, som headet ballen enkelt i mål.

Fem minutter senere satt den igjen for hjemmelaget, denne gangen etter katastrofalt forsvarsspill av Arsenal.

Bernardo Silva slo inn i feltet og en rekke Arsenal-spillere bommet på klareringene sine, og plutselig var Torres fullstendig alene foran mål. Fra fem meters hold kontrollerte han ballen enkelt i mål.

Målet ble sjekket av VAR for en forseelse fra Aymeric Laporte mot Callum Chambers, som ble liggende å holde seg til ansiktet. På bildene kunne man se at Laporte hadde armen oppe i ansiktet på motspilleren, men målet ble likevel godkjent.

Manchester City fortsatte å leke med Arsenal, og i det 35. minutt ble vondt til verre for bortelaget. Xhaka stupte inn med begge beina i en skikkelig grisetakling på Cancelo, og sveitseren fikk det røde kortet og måtte forlate banen.

- Det er en vill takling. To strake føtter og ute av kontroll. Vondt blir til verre for Arsenal, sa Sue Smith i Sky Sport sitt studio.

TV-kameraene fanget opp at Arsenal-fansen begynte å forlate stadion. De som gikk slapp å bli vitne til at City satte inn dagens tredje scoring. For to minutter før pause rundspilte hjemmelaget Arsenal, og Gabriel Jesus fikk æren av sette inn 3-0 for de lyseblå.

Arsenal-krisen fortsatte

Arsenal hadde et forferdelig utgangspunkt før andre omgang, og det ble ikke bedre av at Rodrigo satte inn Citys fjerde scoring for dagen syv minutter ut i omgangen.

Guardiolas menn trillet ballen rundt mot et passivt Arsenal, og fra like utenfor sekstenmeteren fikk Rodrigo skyte. Spanjolen limte ballen ned i hjørnet med en deilig avslutning.

Manchester City hadde flere muligheter til å øke ledelsen. I det 84. minutt satt dagens femte scoring for City. Mahrez la inn i feltet og på bakre stolpe steg Ferran Torres til værs og headet inn 5-0.