*Nettavisen* Sport.

Arsenals søte hevn

Foto: Stephen Pond (Pa Photos)

Andrej Arshavin i storform ledet et revansjesugent Arsenal til tre poeng.

27.11.10 18:46

ASTON VILLA - ARSENAL 2-4:

Selv mot et Aston Villa med John Carew på topp som har underprestert denne sesongen, men som fortsatt ikke hadde tapt på eget gress, var det Arsenal som hadde presset på seg før dagens match på Villa Park.

I løpet av den siste uken hadde laget gått på to ydmykende tap: Først mot Tottenham på eget gress, da rivalene snudde kampen i løpet av de siste 45 minuttene, så mot Shakthar Donetsk i Champions League.

Riktignok var avstanden opp til Chelsea på tabelltopp bare på to poeng før kampen, men uten tre poeng mot Villa - på en bane Arsenal ikke har tapt på siden 1998 - ville mange allerede på langt nær avskrive Arsenal i kampen med Chelsea og Manchester United om ligagullet på fotballøya.

Gjensyn med Pires
Samtidig bød kampen på et gjensyn med gamle lagkamerater for tidligere Arsenal-profil Robert Pires. Franskmannen hadde seks gode år i London-klubben fra 2000 til 2006, før han tilbrakte tiden fram til i sommer hos Villareal.

Tidligere i november ble han klar for Aston Villa, og etter et innhopp mot Blackburn var det klart for Pires` første match fra start mot gamle kjente.

Og det var de gamle kjente som tok initiativet fra start.

Arsenal åpnet nemlig desidert best på Villa Park og klinket til med en enorm målsjanse allerede etter ett minutt. Marouano Chamakh fikk ballen alene med Brad Friedel, men Villas sisteskanse avverget. Tre minutter senere var Tomás Rosicky nære på ved et langskudd, men heller ikke han hadde mariginene på sin side.

Chamakh var farlig i boksen til Villa flere ganger, men både han og Arsenal-presset roet seg etterhvert. Dermed kom også den første scoringsmuligheten til hjemmelaget, men Ashley Young sendte ballen over målet.

Arshavin i form
Og stort mer presterte ikke Villa på eget gress. Carew, som spilte på topp fra start og jaktet sin første scoring denne sesongen, fikk se lite til ballen og var statisk.

Det gjorde ikke Friedel, som to ganger før pause måtte plukke kula ut av eget nett.

Andrei Arshavin scoret Arsenals første da han tok med seg ballen inn i feltet og klinket den nydelig i lengste hjørne. Samir Nasri økte til 2-0 fem minutter senere. På en corner fra Arshavin hamret franskmannen til på hel volley og sendte Arsenal i en solid og meget fortjent ledelse før pause.

Men Villa kom betydelig mye mer med etter hvilen.

Carew i offside?
Vertene klarte å by Arsenal på trøbbel, og bare sju minutter ut i omgangen tentes håpet hos hjemmefansen da Ciaran Clark dunket ballen inn fra langt hold.

Kanskje skulle målet ha vært annullert ettersom John Carew sto i offsideposisjon og forstyrret spillet, uten at dommer Mark Clattenburg så noen grunn til å blåse.

Dermed var Aston Villa med i kampen, og mange begynte å tenke på Arsenals 2-3-tap for Tottenham sist uke, da Arsenal ledet 2-0 ved pause - men mistet det hele i andre omgang.

Det virket imidlertid som om London-guttene hadde lært.

Få minutter senere spilte Tomás Rosicky ballen til Marouane Chamack, som vendte opp og trillet ballen forbi keeper Friedel.

3-1, og nå så det ut til at Arsenal hadde kontroll. Laget trillet ball på både egen og motstanders banehalvdel, og spilte seg også til flere gode sjanser.

Men Aston Villa ville ikke gi opp.

Punkterte på overtid
Ciaran Clark hadde en svært god dag for vertene, og 20 minutter før slutt holdt 21-åringen på å bli tomålsscorer for Villa da skuddet hans fra åtte meter strøk stolpen.

To minutter senere var det ikke bare nesten for Clark: Et hjørnespark fra Luke Young ble headet videre av Richard Dunne. På fem meter kunne Ciaran Clark stusse ballen videre via tverrliggeren og over streken, og plutselig var det full kamp igjen.

Men da Jack Wilshere punkterte kampen tre minutter på overtid, kunne Arsenal konstatere at de kunne hente hjem tre poeng fra Villa Park.

Målet kom etter en god Arsenal-kontring, og Wilshere ble omfavnet av bortesupportere som stormet banen i lykkerus over at de tre poengene var sikret.

Og dermed skal man likevel ikke avskrive Arsene Wengers gutter i kampen om ligagullet. Før Manchester Uniteds møte med Blackburn senere på lørdag og Chelseas bortekamp mot Newcastle på søndag leder nemlig Arsenal tabellen, ett åpeng foran de to rivalene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.