LEICESTER - ARSENAL 0-2:

Londonlaget skjøt ut av startblokkene med storspill og to tidlige scoringer borte mot Leicester, men deretter var det keeperen til The Gunners som virkelig inntok hovedrollen.

Gabriel og Emile Smith Rowe hadde ordnet de to målene på King Power Stadium allerede etter et drøyt kvarters spill. Så var det England-reserven Aaron Ramsdales tur til å skinne.

Les også: - Eriksen kan fortsette karrieren i England

En feberredning på et James Maddison-frispark like før pause ble etterfulgt av flere andre avgjørende inngripener fra sisteskansen.

- Det var ingen som fortalte Leicester det, men Arsenal har en supermann mellom stengene! kommenterte TV 2s Kasper Wikestad da Ramsdale avverget aleine med innbytter Ademola Lookman i andre omgang.

Travel dag

23-åringen fra Stoke fikk til sutt notert åtte redninger i statistikken. Flere av dem var av det imponerende slaget.

- Et supert resultat på bortebane mot et topplag. Vi startet veldig bra og fikk med oss to fine mål. Heldigvis var det en sånn dag der jeg bidro. Vi skulle ha holdt nullen noen flere ganger, men jeg er fornøyd med denne, sier Ramsdale til BT Sport.

Les også: Eksperten advarer: - Kan være rullegardinen for United

Burvokteren måtte også si litt om redningen på frisparket like før hvilen.

- Maddison er en frisparkskytter i toppklasse, og jeg har møtt ham en del ganger. Dette var bare en av de dagene der jeg reddet alt som kom mot meg, og gutta blokkerte resten, mener keeperhelten.

Martin Ødegaard var tilbake i Arsenals kamptropp, men måtte ta plass blant innbytterne fra start. Han ble byttet inn for Alexandre Lacazette tidlig i andre halvdel, men derfra og ut ble oppgjøret i stor grad en forsvarskamp for Arsenal.

Utrolige sekunder

I en heller laber første halvdel fra Leicester fikk Maddison muligheten til å rette opp noe av inntrykket like før sidebyttet.

Det første frisparket i kampen hadde han skutt rett i muren. Men denne gangen greide midtbaneeleganten å sende ballen i en flott bue over motspillernes første forsvarslinje.

Men bak der dukket opp Ramsdale opp med en redning som var mange TV-repriser verdig.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

Arsenals målvakt var i full strekk og fikk slått ballen opp i tverrliggeren, før også returen traff både Ramsdale og nærmeste stolpe. Deretter trillet ballen langs målstreken før Thomas Partey fikk beinet ballen unna.

- Det er ikke mål! Han må sjekke klokka både to, tre og fire ganger, Michael Oliver. For et tigersprang av Aaron Ramsdale, roste Wikestad.

- Han slapp inn fem på King Power Stadium forrige sesong. Her har han tenkt å stenge buret, tiføyde kommentatoren om den tidligere Sheffield United-burvokteren.

Forbauset Thorstvedt

Studioekspert Erik Thorstvedt fullroste også redningen, men var vel så opptatt av at returen fra Jonny Evans heller ikke havnet i Arsenal-nettet.

Akkurat der spilte nok tilfeldighetene en mye større rolle enn Ramsdale, men ballen unngikk like fullt å passere målstreken.

- Det er bare helt absurd at det ikke blir mål. Jeg har sett nøye på det. Det ser ut som han skyter i kneet på Ramsdale, i stanga, og tilbake i kneet. Og så bare triller ballen der, påpekte Thorstvedt.

Midtstopper Gabriel ordnet Arsenals ledermål på en corner etter bare fem minutter. Braslianeren raget høyt over Jamie Vardy i Leiceter-feltet, og styrte inn 1-0 i det lengste hjørnet.

2-0-målet ble satt inn på enkelt vis av Emile Smith Rowe. Rett i forkant hadde Leicester-back Luke Thomas taklet rett innover i eget felt i desperasjon.

Les også: Liverpool trukket mot Leicester - betydelig enklere for Arsenal

- De lar seg ikke be to ganger. De trykker inn gasspedalen. Hvem er nærmest det engelske landslaget nå av Emile Smith Rowe og James Maddison? spurte Wikestad etter Arsenals store dominans i starten.

Leicester kom seg bra etter sjokkene i åpningen, men greide altså aldri å overliste keeper Ramsdale.

Med trepoenger klatrer Arsenal forbi Leicester og har fått tre poengs luke til lørdagens motstander.