RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årst-innspurt reddet Tromsø

Det blir en tøff høst for Tromsø.
Det blir en tøff høst for Tromsø. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Fem minutter før full tid ledet Stabæk 2-0 over Tromsø på Nadderud, etter scoringer av Christian Holter og Peter Sand. Men så våknet Ole Martin Årst.

Klikk her for kampfakta

Stabæk hadde et klart spillemessig overtak på Nadderud, og det så lenge ut til å gå hjemmelagets vei. Men så viste Ole Martin Årst seg fram som en goalgetter og snudde 2-0 til 2-2 i løpet av et par minutter på slutten av oppgjøret. Dermed sikret tromsøværingene seg et viktig poeng i bunnstriden. Men tomålsscorer Årst innrømmet at laget hans fikk et heldig poeng.

- Det er vel det nærmeste man kommer et ran. Stabæk blir for selvsikre, og en fotballkamp varer i over 90 minutter, sier Årst.

-God moral
Stabæk var spillemessig det klart beste laget på Nadderud. Særlig første omgang var preget av Stabæk-dominans og et TIL-mannskap ute av balanse. Og selv om lagene gikk til pause med 0-0, kunne fort Stabæk ha gått i garderoben med ledelse etter flere gode muligheter i første omgang.

- Vi hadde ingen god følelse i pausen, innrømmer Årst. Men det gledelige er det poenget vi får med oss, og at vi står på til slutt og viser moral.

Overraskende poeng
Tromsø kjemper for å overleve i Tippeligaen og derfor var TIL-trener Terje Skarsfjord svært fornøyd med uavgjort borte mot Stabæk.

- Det var overraskende at vi klarte å ta poeng i dag. Vi klarte å snu trenden etter å ha får to ”i ryggsekken”, kommenterer en fornøyd TIL-trener.

-Tror du Tromsø berger plassen i år?

- Det er tett som haggel der nede, men vi jobber for å klare oss.

Holters supermål
Stabæks forsvarspiller Christian Holter var naturligvis skuffet over to poeng som glapp mot Tromsø. Men som et lite plaster på såret kunne 31-åringen se tilbake på kanskje årets mål på Nadderud da han banket inn 2-0 et par meter inne på egen banehalvdel. Og det er faktisk ikke første gang i år at Holter scorer fra langt hold.

- Ikke for å være breial, men jeg hadde en lignende i våres mot Nybergsund i cupen, ler en skuffet Holter.

Gudmundson tilbake
Tryggvi Gudmundson har vært svært sentral på Stabæks lag. Nå har imidlertid islendingen vært ute med skade i tre måneder etter at han brakk beinet tidligere denne sesongen. Sju minutter før full tid fikk Gudmundson endelig spille fotballkamp igjen, og er bare millimetre fra å gi Stabæk 3-0 ledelse. Selv om også Gudmundson var skuffet over resultatet mot Tromsø var det en selvsikker Gudmundson i garderoben etter kampen.

- Jeg har trent bra, og det vil overraske meg om jeg ikke scorer mange mål ,mente 29-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere