Gå til sidens hovedinnhold

Årst: – Nå må det kjøpes!

Tromsø-kaptein Ole Martin Årst er lei av nedrykkskamp. Nå forlanger han at klubben forsterker med nye spillere – før nyttår.

VÅLERENGA - TROMSØ 3-1: / ULLEVAAL STADION (Nettavisen): For tredje gang på fire sesonger på rad overlevde TIL-skuta i Tippeligaen med et nødskrik, etter heroisk innsats – og hjelp fra andre lag – i aller siste serierunde.

– Det har vært tungt i hele høst. Tungt å trene og tungt å motivere seg selv – ikke minst fordi dette er tredje gang på fire år med overlevelseskamp, sier Ole Martin Årst.

Stiller krav
Årst ga TIL ledelsen på Ullevaal etter bare 11 minutter, og en stund var TIL helt oppe på 8. plass på tabellen. Men til slutt var det kvalitetsforskjell mellom Vålerenga og TIL, og en stund var TIL kun ett mål unna kvalifiseringsspill om ny tippeligakontrakt.

Nå må skuta på rett kjøl – og det kjapt, mener Årst.

– For det første må vi ha en trener som blir i mer enn tre, fire måneder. Og for det andre så må vi kjøpe nye spillere. Vi trenger å styrke stallen med kvalitetsspillere – og det må skje før januar. Da kan det være for sent, sier Årst.

Nye folk på midten
TIL mister Patrice Bernier, kanskje lagets beste spiller denne sesongen, i tillegg til Roar Christensen, som legger opp. Det betyr at TIL har et stort hull midt på banen foran neste sesong.

– Vi må få inn nye kvalitetsspillere, særlig i midtbaneleddet. TIL er en stor klubb, som skal høre hjemme på den øverste halvdelen av Tippeliga-tabellen, sier Årst og får støtte av spisskollega Sigurd Rushfeldt.

De to var et evig uromoment mot Vålerengas forsvar på Ullevaal, men etter scoringen kom de ikke nærmere enn tverrliggeren (Rushfeldt-frispark) og et skudd like utenfor (Rushfeldt).

– Latterlig!
Midt i nedrykksdramaet irriterte Årst seg over at speakeren på Ullevaal opplyste om resultatene fra de øvrige kampene. Det tok konsentrasjonen bort fra spillerne, mener Årst.

– Det er et helt latterlig opplegg! Og du preges av det utpå der. Det er bare i Norge at det er sånn. Da spilles det på resultat i alle kampene, sier han.

Mot slutten av kampen ble Årst sendt ned fra spiss til kant for å unngå flere baklengs. Så ble han flyttet opp på spiss igjen for likevel å jage scoring, før han på tampen ble sendt som en ekstra midtstopper.

– Jeg ble ikke klok på benken. Jeg hadde ikke peiling på hva de ville jeg skulle gjøre. Først skal vi ha mål, så skal vi ikke¿ Håpløst!

VIF best
VIF red på medgangsbølgen fra i høst og kjørte over TIL. Laget holdt høyt balltempo og kjempet TIL i senk. I tillegg har de matchvinnere i Jan Derek Sørensen og Morten Berre, som begge scoret hvert sitt fine mål.

– Vålerenga er et kvalitetslag og de vant fortjent, ingen tvil om det. De spilte med stor selvtillit og presisjon, sier Sigurd Rushfeldt.

Til slutt var det likevel to lag som jublet rett etter kampslutt. Først VIF for bronsemedaljen, deretter, fem minutter senere, TIL for å ha holdt plassen. Så vidt.

HTML EMBED
Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus