*Nettavisen* Sport.

Årst på attføring

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Får ikke lenger utbetalt lønn av Start

13.01.09 09:10

Skadeplagede Ole Martin Årst har vært så lenge ute at han har mistet retten til sykepenger. Tromsøværingen ble skadet i november 2007, og spissen er fortsatt ikke tilbake i full trening.

- Det blir imidlertid ikke aktuelt å avvikle ansettelsesforholdet. Vi er optimistiske og tror han kommer tilbake på banen igjen, sier Jan Oddvar Skisland, administrerende direktør i Start, til VG.

Kan sies opp
Skisland forteller videre at det har vært diskutert blant klubbene i Norsk Toppfotball (NTF) om man skal kunne si opp en spiller som har vært sykemeldt i 12 måneder.

Niels Røine, direktør i Norsk Toppfotball sier det skal hentes inn juridisk bistand for å se hvordan man skal forholde seg i slike tilfeller.

- Det har nå vært et par-tre slike saker der det er blitt aktualisert, og vi må se på når ansvaret går over fra klubben til det offentlige, samtidig som spillernes rettigheter også må slå inn, sier Røine.

Ikke klar
Til tross for at Ole Martin Årst i går trikset med ball, blir han likevel ikke friskmeldt ennå. I Starts avtale med NAV, heter det at en spiller skal friskmeldes når han kan delta på vanlig fotballtrening. Årst har fortsatt til gode å trene for fullt med sørlandsklubben.

Start betalte Tromsø fire millioner kroner for overgangen til Ole Martin Årst, sommeren 2007. Han spilte 12 kamper for de gulkledte, i sesongen klubben rykket ned til 1. divisjon.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag