*Nettavisen* Sport.

Årst vender hjem

Foto: Marius Knutsen / SCANPIX

Skriver under for Tromsø.

08.11.11 13:51

Ole Martin Årst har bestemt seg for å flytte hjem til Tromsø, og kommer til å spille for Tromsø neste sesong.

Starts toppscorer vil skrive under på en ettårskontrakt med TIL.

Dette ble egentlig et ganske lett valg for familien. Vi har hatt noen flotte år i Kristiansand, men fremtida vår er i Tromsø. Når det nå ordnet seg både med fotballspill, utdanning og en jobb etter karrieren er over, så ser vi frem til å returnere, sier Ole Martin Årst til Starts hjemmeside .

Årst har spilt i Start siden 2007.

- Det er klart det er kjipt og tungt å måtte ta farvel med Start – spesielt med tanke på den situasjon klubben er i, men samtidig er det kanskje riktig at klubben nå bygges opp gjennom å satse på yngre krefter – og ikke en 37-åring som meg, sier Starts kaptein de siste tre år.

Sportslig leder i Start Sveinung Hovstad skjønner godt at Årst nå drar hjem.

- Vi skulle gjerne hatt med Ole Martin videre, men har stor forståelse for at han og familien har vært nødt til å tenke på fremtiden. Vi takker ham for flott innsats i Start, sier Hovstad.

Årst har hatt en lang og innholdsrik karriere. I begynnelsen av karrieren spilte han i Tromsø sammen med Sigurd Rushfeldt og Tore Andre Flo. Siden har 37-åringen spilt for Sogndal, Anderlecht, AA Gent, Standard Liege før ferden atter gikk til Tromsø i 2003.

I 2007 signerte han for Start, men nå er storscoreren altså klar for sin tredje periode i TIL.

Annonsebilag