RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årsts sjokkovergang

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ole Martin Årst selges fra Tromsø til Start.

Ole Martin Årst (32) er blitt enig med IK Start om en kontrakt som strekker seg ut 2010-sesongen. Det skriver Start i en pressemelding mandag kveld.

Se sommerens norske overganger!

Årst, som har 22 A-landskamper for Norge, har slitt tungt i Tromsø i år, og har vært på benken i enkelte kamper.

Fire millioner
Overgangssummen er på rundt fire millioner kroner. Ifølge VG får den tidligere Tromsø-kapteinen en årslønn på rundt to millioner. Avisa Nordlys er enda mer optimistisk på Årsts vegne. De mener å vite at hans nye årslønn er på hele 3,5 millioner kroner.

- Vi har jobbet med denne overgangen i to-tre uker. Det har vært vanskelig, men vi kom til enighet og det ble ingen billig overgang, sier mediedirektør Svein Mathisen til VG.

- Førstevalget
Kristiansanderne ser ikke noe negativt i å betale såpass mye penger for en 32-åring, som ikke har vært i sin beste form de siste månedene.

- Vi trengte en spiss og Ole Martin var vårt førstevalg. Vi gikk for han og mener at han kan spille på topp-plan i mer enn tre år til, sier Mathisen.

Slik kommenterer Tromsø-trener Steinar Nilsen overgangen i en pressemelding:

- Som hovedtrener forholder jeg meg lojalt til det styret beslutter og stiller meg bak beslutningen om å gi Ole Martin en anledning til å prøve nye utfordringer.

Vanskelig å erstatte
Sportslig administrativ leder i Tromsø, Morten Kræmer, mener salget gir klubben muligheter til å tenke langsiktig.

- En spiller som Ole Martin vil det aldri være lett å erstatte verken sportslig eller som nøkkelperson i gruppa. Den totale økonomien i denne overgangen gir dog klubben muligheten til å fortsette sitt langsiktige arbeid med å legge til rette for gode sportslige resultater i fremtiden, sier Kræmer.

Er du overrasket over Årsts klubbskifte? Si din mening!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere