RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årsts utrolige rekord

Sist oppdatert:
Ingen over. Ingen ved siden. Ole Martin Årst har Tippeligaens mest unike rekord.

32-åringen har utrolig nok hele kampen i Tromsøs siste 57 Tippeliga-kamper. Det er 5.130 minutter med Tippeliga-fotball uten en eneste skade. 85, 5 timer. Uten en eneste suspensjon. Uten en eneste gang å ha blitt tatt av banen.

Forrige gang han ikke fullførte en hel kamp, var helt tilbake i 2004.

- Jeg ble byttet ut på overtid borte mot HamKam i 2004, sier Årst til Nettavisen.

Ingen andre er i nærheten av en liknende statistikk i norsk fotball. Sandefjords Fredrik Kjølner og Espen Bugge Pettersen har riktignok spilt samtlige kamper for klubben siden comebacket i Tippeligaen, men faller gjennom hvis man ser lenger tilbake på statistikken.

- Nervøs nå
- Bank i bordet. Men ikke snakk så mye om det, sier spissveteranen humrende til Nettavisen.

Nervøs for at det plutselig skal skje noe.

- Men du ser at det er spesielt?

- Ja. Og personlig er jeg veldig fornøyd med det, innrømmer han.

Det er spesielt ettersom Årst har rundet 30 år, og fotballspillere gjerne er litt mer utsatt for skader på tampen av karrierene sine. Samtidig er han kjent som en oppofrende spiss - som går inn i dueller med dødsforakt.

Det gjør ikke prestasjonen noe dårligere.

- Det er nok litt tilfeldig. Jeg er for eksempel langt fra den som spiser sunnest, og har egentlig ikke noen god forklaring på det. Jeg gjør ikke noe annerledes enn de på 18 år i forhold til restitusjon heller, sier han.

Men:

- Jeg liker å spille kamper, og jeg synes det er for få kamper i Tippeligaen. Da vil jeg i hvert fall få med meg alle 26 - alle minutter. Målet mitt er å spille alt.

- Klokskap
Tromsøs assistent-trener, Agnar Christensen, tror imidlertid ikke at det bare er snakk om tilfeldigheter.

- Han har sikkert hatt en porsjon flaks også, men over så lang tid så handler det ikke om flaks, men om klokskap. Han er veldig flink til å ta hensyn til den befatningen kroppen er i, sier Christensen til Nettavisen.

- Er det en småskade, så er han flink. Han får behandling, tar det med ro på den treningen. Og i kampsammenheng er han jo ufattlig oppofrende i stilen sin. Han står på hundre prosent. Det betyr også mye. Ofte blir man jo skadet hvis man trekker seg, er uoppmerksom eller kommer for sent. Ole Martin derimot er alltid fullt konsentrert, fortsetter han.

- Men det er litt merkelig at han aldri byttes ut?

- Overhodet ikke. Han er kapteinen vår, og han scorer mye mål hvert år. Derfor spiller han hele tiden.

I helga tar Årst på seg Tromsø-trøya for 93. gang etter at han returnerte til klubben fra utlandet. Motstander er Start - et lag nordlendingene har hatt et godt tak på. Gutan har vunnet de siste fire hjemmekampene mot sørlendingene, og har ikke tapt noen av sine åtte siste kamper på hjemme- eller bortebane mot dem.

Håper på snø
Man må 12 år tilbake for å finne forrige Start-seier mot Tromsø.

- Jeg så Doffen si at de pleide å være uheldig med været her oppe. Så jeg håper på snø og haglbyger, gliser Årst.

Fredag kunne Nettavisen få følgende værmelding fra Tromsø. Snø.

Og det var meldt mer gjennom helga.

Se Tromsø-Start og de andre kampene på TV 2 Sport eller ved å tegne abonnement på webtv her på Nettavisen. Kampen kan følges live med bilder eller tekst fra 18.00 søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere