Gå til sidens hovedinnhold

Arteta om Ødegaard etter FA-cupexit: – Jeg får nok noen telefoner for å se hvordan vi ligger an

Arsenal røk ut av FA-cupen lørdag med 0-1 for Southampton. Etter kampen fikk trener Mikel Arteta spørsmål om hva som er status med Martin Ødegaard.

– Jeg vet ikke, i dag har vi spilt kamp. Jeg har ikke fått nyheter om saken siden i går kveld. Jeg får nok noen telefoner i dag for å se hvordan vi ligger an, sa Arteta på pressekonferansen.

Ødegaard er ifølge flere britiske medier nær enighet med Arsenal om en leieovergang, men ingenting er bekreftet ennå.

Gabriels selvmål etter 24 minutter ble det eneste målet i FA-cupens fjerde runde lørdag på St. Mary's i Southampton. Dermed er tittelforsvarer Arsenal ute av turneringen. Sist sesong vant London-klubben finalen ved å slå Chelsea 2-1 med to mål fra Pierre-Emerick Aubameyang. Han var ikke i troppen lørdag.

Kampens eneste mål kom etter et balltap av Mohamed Elneny. Kyle Walker-Peters kom rundt på høyre og slo hardt inn. Gabriel stakk ut en fot, traff ballen, og bare sekunder senere lå den i nettet bak en utspilt Bernd Leno. Det var Arsenals første baklengsmål på 508 minutter.

Skuffet

Danny Ings var nær å øke til 2-0 etter 50 minutter, men forsøket fra spissen alene med Leno traff stolpen.

Eddie Nketiah holdt på å utligne etter halvspilt 2. omgang da han ble spilt gjennom av Pepe, men Nketiah ble stoppet av en god Fraser Forster i Southampton-buret.

Arsenal presset voldsomt på for utligning på tampen, men klarte ikke å få den forløsende utligningen.

– Det er trist. Vi hadde en drøm om å forsvare tittelen, og nå er drømmen over, sa Arteta.

Southampton møter Wolverhampton i åttedelsfinalen.

Alexander Tettey spilte en drøy time da Norwich ble sendt ut av cupen med 0-1-tap for Barnsley.

Scoret i debuten

Brighton og Sheffield United tok seg begge videre med 2-1-seier over motstandere fra lavere divisjoner, mens West Ham gjorde kort prosess med Doncaster og vant 4-0.

Pablo Fornals, Andrej Jarmolenko, Oladapo Afolayan og et selvmål ga West Ham en overbevisende seier. I neste runde venter vinneren av søndagens storkamp mellom Manchester United og Liverpool.

– Dette er en drøm som blir virkelig, sa Afolayan etter å ha scoret i debutkampen for West Ham. Han fikk sjansen dagen etter at han spilte kamp for klubbens U23-lag.

Billy Sharp scoret det avgjørende målet da Sander Berges lagkamerater i Sheffield United vant 2-1 hjemme mot Plymouth.

Steven Alzate ble matchvinner for Brighton i 2-1-seieren over Blackpool, da Alexis MacAllisters skudd traff ham og endret retning så keeper ble utmanøvrert.

(©NTB)

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera