Arsenal-manager Arteta kunne til slutt juble for tre poeng etter en råsterk 3-2-seier over Manchester United søndag kveld. Etter kampen var den spanske manageren bare et stort smil, men det var ikke tilfelle gjennom den intense kampen.

Flere bet seg merke i temperamentet til Arteta på sidelinjen, og spesielt én situasjon i første omgang fikk flere til å reagere.

Manchester Uniteds Luke Shaw felte Bukayo Saka, og Arteta var alt annet enn fornøyd med at United-backen ikke fikk se det gule kortet.

På TV-bildene kunne man se Arteta fyre løs mot hoveddommer og fjerdedommer, i tillegg til å gestikulere voldsomt med hendene. Han holdt opp fire fingrer for å illustrere at det hadde blitt gjort fire forseelser uten en form for sanksjon.

Peiling på fotball? Her kan du teste deg:

Det endte imidlertid med at Arteta selv fikk gult kort, noe Viaplays kommentator Kasper Wikestad hadde forståelse for.

– Man skjønner det. En voldsom reaksjon på den duellen, sa han.

Les også: Stusser på Haalands oppførsel: – Et kroppsspråk som viser at alt er fælt

– En gal mann

Ekspert Gary Neville la også merke til Arteta, og han mente spanjolen gjorde altfor mye ut av situasjonen.

– Arteta løper opp sidelinjen som en gal mann. Han får det til å se ut som han har tofotstaklet han, sa Neville på Sky Sports sin sending.

BBC-ekspert Matthew Upson sa seg enig med Neville, og spekulerte i om Artetas oppførsel har vært et tema for dommerne allerede før kampen.

– Jeg lurer på om Artetas aktivitet på sidelinjen har vært en snakkis blant dommerne de siste kampene. Det ville ikke overrasket meg, sa han på BBCs sending.

Søndagens kamp er imidlertid ikke første gang Arteta har vist sin misnøye mot dommeren fra sidelinjen. Også i kampen mot Newcastle i starten av januar reagerte han voldsomt.

Upson mener det er på tide at Arsenal-manageren roer seg ned.

– Han var utrolig i kampen mot Newcastle, og han gikk for langt. De prøver å gjøre et poeng av at han trenger å tone det ned litt. Du kan ikke være opp i fjeset til en av dommerne – eller noen andre, for den saks skyld, sa han.

Viaplays ekspert Nils Johan Semb har lagt merke til det samme som Upson.

– Han var altfor aktiv med tanke på å klage på dommeren i den kampen, sa Semb.

Arteta fikk spørsmål fra Sky Sports etter kampen om det gule kortet han pådro seg. Da svarte han relativt ordfattig.

– Kan ikke klage. Man kan alltid bli bedre i livet, var spanjolens korte svar.

Les også: Skremmende bilder: – Han blir kanskje aldri den samme igjen

– Utrolig

Reaksjoner på Artetas temperament eller ei, spanjolen kan uansett si seg fornøyd med søndagens kamp mot Manchester United.

– Emosjonelt, mye lidenskap, mye kvalitet. Det blir ikke mye bedre enn det. Etter derbyet, å komme hit mot dette laget og spille slik vi spilte. Spesielt andre omgang var prestasjonen utrolig, oppsummerte han etter kampen.

Les også: Reagerer på russisk dopingdom: – Latterlig

Arsenal har fem poeng ned til Manchester City på tabelltoppen med én kamp mindre spilt, og noen Arsenal-fans kan nok allerede skimte det første ligagullet siden 2004 i det fjerne.

Arteta svarer ydmykt om den sterke posisjonen de har satt seg selv i.

– Det er flott, og vi fortjener å være der vi er på grunn av hvordan vi spiller. Men det er mange ting vi kan gjøre bedre, sa han.

Arsenals neste kamp er mot nettopp ligarivalene Manchester City på fredag. Da møtes de imidlertid i FA-cupen.

RETTELSE: I en tidligere versjon av denne saken stod det at Arsenal møter Manchester City i Ligacupen i neste kamp. Det riktige er at de møtes i FA-cupen. Feilen ble rettet søndag 22.01.23 klokken 22.34.