Gå til sidens hovedinnhold

- Artig og litt surrealistisk

Denne gutten har jublet mer enn planlagt.

Før den siste motbakken under lørdagens kombinertstafett i tyske Oberstdorf rykket østerrikeren Bernard Gruber fra konkurrentene.

Det så ut til at Gruber hadde full kontroll, men på merkelig vis klarte østerrikeren å falle på oppløpet. Da benyttet norske Jørgen Graabak muligheten til å sikre seieren.

- Hadde tatt ham
Nordmannen var raskere enn tyske Timo Edelmann i spurten og sørget for en ny norsk kombinerttriumf. .Graabak var imidlertid aldri bekymret for at seieren skulle glippe.

- Planen var å gi ham en liten luke mot toppen av bakken. Det funket egentlig bra. Det ble kanskje fem sekunder mer enn jeg hadde tenkt, sier Graabak til Nettavisen.

- Jeg var litt usikker en stund der, men fikk troen tilbake da jeg så at jeg hadde mer fart enn østerrikeren. Jeg tror jeg hadde tatt ham uansett, selv om han ikke hadde falt.

Hvorvidt Graabak faktisk hadde klart dette får vi nok aldri vite, men det skal nevnes at Gruber hadde et ganske bra forsprang på konkurrentene før han gikk i bakken.

- Ikke bekymret
Lørdagens stafettlangrenn ble preget av tett snøvær og Norge, Tyskland og Østerrike fulgte hverandre stort sett gjennom hele løpet. Det var en tung dag på jobben for Norges ankermann.

- Det var tungt og gå foran der. Så det ble ganske rolig tempo. Jeg ventet egentlig bare på spurten og det så det ut til at de andre gjorde også. Derfor ble det rolig tempo, sier Graabak.

Rundt ett og et halvt minutt bak den ledende trioen vekslet Frankrike ut på siste etappe.

Verdenscupleder Jason Lamy Chappuis så ut til å ha en umulig oppgave, men siden ingen av de i tet ville dra ifra, spiste franskmannen opp hele forspranget relativt fort.

- Jeg fikk beskjed om at han kom bak der. Men han måtte jobbe i ryggen hele veien og da sistebakken kom hadde han ikke noe å stille opp med. Jeg var aldri bekymret.

- Litt surrealistisk
Graabak og de andre norske kombinertgutta har så langt hatt en meget bra sesong. Graabak mener han har levert langt bedre enn ventet.

- Det har vært en fantastisk sesong for min del. Jeg hadde egentlig ikke planer om å gå World Cup før etter jul, men formen har vært stabil lenge og jeg har tatt med meg den inn i vinteren.

- Det er både artig og litt surrealistisk. Siden det ikke er mesterskap i år, var planen å virkelig ta inn forspranget på dem som er best for min del. Målet er å være stabil i topp 20, sier han.

Det norske laget besto av Mikko Kokslien, Jan Schmid, Magnus Moan og Jørgen Graabak.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken