Gå til sidens hovedinnhold

Arvesen allierte seg med lokal guide

- Det gjorde jobben min enkel, sier 37-åringen.

Hovedstaden våknet opp til 14 minusgrader tirsdag, men i Adelaide var alt fint. «Bare 27 varmegrader», melder Kurt Asle Arvesen – men i fullt alvor:

- Den første dagen vi kom hit var det over 40 ..

Det er uansett ikke solbading som har sendt Arvesen «under there». Sky-laget har ankommet Australia med berettiget håp om vinne Tour Down Under sammenlagt.

Les også: Edvald stengt inne, Greipel vant

Den første duellen ble natt til tirsdag tapt mot André Greipel og hans Lotto Belisol-opptrekk, uten at det bekymrer romsdalingen stort:

- Planen var at vi skulle fram med 12 kilometer igjen. Da gikk vi inn i et hardere parti, mens det var ganske lett innover mot mål igjen. Vi brakte Edvald og Geraint Thomas i perfekt posisjon opp de bakkene. De misset litt i spurten, men det er fremdeles åpent i teten, sier Arvesen til procycling.no.

Boasson Hagen ble nummer åtte på etappen. Les mer her!

Legger strategien for Sky
Sky-treneren har fått hovedansvar som sportsdirektør i World Tour-rittet. Det betyr at han for aller første gang kjørte Skys første bil bak rytterne.

Det er også nordmannen som legger opp strategien fra dag til dag under rittet som avsluttes søndag.

Arvesen vet godt at den andre etappen er viktigere med tanke på sammendraget. Da venter stigningen Corkscrew mot slutten, før det igjen skal kjempes om etappeseieren.

- Jeg tror det blir en mindre gruppe som kommer inn til mål. Den etappen er langt tøffere, lyder analysen.

Hjulpet av radio og lokal guide
Ettersom det et ritt i verdenstouren har nordmannen radiosamband å støtte seg på underveis.

- Jeg får informasjon hele veien om stillingen i løpet og blir varslet når vi nærmer oss innlagte spurter. Det gikk ganske greit i dag, og vi slapp unna kaotiske episoder, forteller han.

Sky-laget har gjort et lurt trekk med å finne en lokalkjent guide foran etapperittet.

- Jeg har med meg en av de faste mekanikerne, og en annen som er frilans her nede. Han er tidligere syklist og kjenner alle veiene her nede. Han sitter på detaljert informasjon om det aller meste, så det gjorde jobben min enklere, avslutter Arvesen.

Kommentarer til denne saken