Gå til sidens hovedinnhold

Arvesen blir Sky-sjef under klassikerne

Sitter i følgebilen bak Edvald Boasson Hagen & Co.

Denne sesongen bar Steven De Jongh hovedansvaret for Team Skys klassikerkampanje. Nederlenderen forlot laget i høst på grunn av sin dopingfortid.

I 2013 overtar tidligere Paris-Roubaix-vinner Servais Knaven hans rolle, men også Kurt Asle Arvesen rykker et trinn opp på hegemoniet.

Overfor procycling.no bekrefter eresfjordingen at han får en mer sentral rolle under neste års brosteinsklassikere.

- Til neste år blir det Servais (Knaven) og meg i følgebilen under klassikerne. Det kreves at det er to mann i bilen underveis. Det er veldig hektisk: Man skal lese kart, telle kilometer og kjøre bilen. Da er det greit å være to mann, sier 37-åringen til procycling.no.

Fortsetter som Sky-trener
Arvesen ble forespurt om oppdraget i forbindelse med Skys ledersamling i Manchester i slutten av forrige måned. Også denne sesongen var han en del av teamet, men fikk ikke plass i følgebilen under rittene.

Tittelen i Sky-systemet vil fremdeles være trener (coach). Ifølge eget utsagn har han ingen umiddelbare planer om å gyve løs på en rolle som sportsdirektør.

- Hvorfor ikke?

- Den posisjonen jeg har nå, er utrolig lærerik. Hadde jeg visst det jeg vet om trening nå, mens jeg selv var aktiv, skulle jeg ha gjort mange ting annerledes. Man plukker opp små ting hele veien.

- Hva betyr det for deg at du blir vist slik tillit i Sky-systemet i forbindelse med klassikerne?

- Det er kjempebra, det. Jeg trives utrolig godt i jobben, og trives godt med dem jeg jobber med. Man plukker opp nye ting hver eneste dag.

Meldte forfall til brosteinssamling
Sky-coachen er nå tilbake i Norge etter et lengre opphold på Mallorca. Opprinnelig var planen at han skulle bli med klassikergruppen i laget på rekognoseringstur til Belgia denne uka, men planen ble endret på grunn av sykdom.

Les også: Rekordtidlig test av brostein for Edvald

Han har fått gode tilbakemeldinger fra rytterne som var med på turen, blant dem Edvald Boasson Hagen.

- Rytterne synes opplegget var kjempebra. Det er mange som kjenner bakkene når de kommer inn der, men det er utrolig viktig å vite hva som venter før man faktisk kommer dit og. Det er slike ting som kan påvirke utfallet av løpet.

Sykling, svømming og triatlon
Romsdalingen er del av et trenerkorps som styres av Tim Kerrison, Rod Ellingworth og nyansatte Shaun Stevens.

Ellingworth har jobbet for British Cycling i en årrekke, og har trent opp talenter som Mark Cavendish, Geraint Thomas og Ian Stannard til verdenstoppen.

Les også: Kurt og Edvald til Australia

Kerrison har sin bakgrunn fra svømming, mens australske Stevens har en bakgrunn fra triatlon.

- Dette er folk som sitter på utrolig mye kunnskap om blant annet trening og fysiologi. I tillegg har Rod den sykkeltaktiske kompetansen etter å ha vært mange år innenfor bransjen, påpeker Arvesen.

Nordmannen kommer også til å sitte i følgebilen når Boasson Hagen gjør unna sesongdebuten under Tour Down Under i januar, neste år.

Kommentarer til denne saken