Kurt Asle Arvesen har ikke gjort seg ferdig med årets Spania rundt. På tross av onsdagens skrekkvelt, ønsker eresfjordingen å fortsette rittet.

Torsdag formiddag ga han følgende statusrapport til procycling.no:

- Jeg har fått litt fysiobehandling og har tatt en ny sjekk på kneet. Det ser OK ut, men jeg har litt vann i kneet. Jeg prøver å starte, sier Arvesen.

- Den verste krasjen jeg har sett
Kneet var det som plaget han mest etter at han veltet i 70 kilometer i timen og ble kastet rundt flere ganger mot det harde underlaget.

Utrolig nok gikk det relativt bra med både nordmannen og den unge gutten han kolliderte med.

Les også: - Jeg trodde Kurt var død

Basert på andre rytteres reaksjoner, er det intet mindre enn et mirakel:

- Det er den verste krasjen jeg noensinne har sett.

- Jeg unnslapp så vidt og trodde at begge var døde. Jeg var i sjokk, klarte ikke å tråkke mer og startet å gråte, skrev Karsten Kroon på Twitter etter ulykken.

Tok en telefon til Kroon
Team Sky-rytteren må si seg enig i at resultatet kunne vært langt verre.

- Karsten Kroon skrev på Twitter i går at han trodde både du og guttungen skulle dø. Hva tenker du om det i dag?

- Sammenstøtet var vel ganske brutalt og det skjedde i høy fart. Når du ligger rett bak, kan det virke mer dramatisk enn det var. Selv om også jeg synes det gikk utrolig bra med oss begge.

- Om jeg hadde truffet gutten et annet sted, kunne det godt mye verre, erkjenner Arvesen som tok en telefon til sin tidligere lagkamerat til Team CSC i går kveld.

Team Sky meldte at gutten kun pådro seg kuttskader på nese og leppe. Arvesen har på sin side slitt av mye hud på både knær og rygg, men har med unntak av knesmertene sluppet relativt billig fra det.

PS! Rytterne skal sykle 193,4 kilometer mellom Úbeda og Córdoba torsdag.