*Nettavisen* Sport.

Arvesen frykter ikke uroen i Midtøsten

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Trioen under Tour of Qatar 2010 Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Selv om det er bråk i Oslo sentrum, kan man sitte trygt i Lommedalen.

04.02.11 08:10

Uroen som startet med regjeringens og siden presidentens fall i Tunisia, har spredt seg videre til Midtøsten og land som Egypt, Jordan og Jemen.

Mens nyhetsbildet domineres av kraftige sammenstøt på frihetsplassen i Kairo, sitter en gjeng Sky-ryttere på flyplassen i Brussel.

Fjernt fra folkeopprør og voldelige sammenstøt selvsagt, men flere av Norges største sykkelstjerner er faktisk på vei til den konfliktfylte regionen i disse dager.

- Det er ikke noe jeg har tenkt så mye over. Det er åpenbart at Egypt er et land ute av kontroll for tiden, men det er rimelig store forhold der nede (i Midtøsten), også. Dersom det er bråk nede i Oslo sentrum, sitter man likevel ganske trygt i Lommedalen, forteller Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Fire norske til Qatar
Han er, sammen med Lars Petter Nordhaug (Team Sky), Gabriel Rasch (Garmin-Cervélo) og Alexander Kristoff (BMC Racing) på vei mot Doha og Tour of Qatar.

For ordens skyld kan vi nevne at Qatar ligger på en tørr halvøy i Persiabukta. Landet med i overkant av 1,3 millioner innbyggere, ligger dessuten trygt skjermet av den langt mer fredelige kjempen Saudi-Arabia. I hvert fall om man tar nabolandene til araberstaten, nemlig Jemen, Irak og Jordan, med i betraktningen.

Les også: - Vil spurte om etappeseier

Arvesen har ingenting annet enn gode ting å si om landet som arrangere sykkelrittet Tour of Qatar for tiende gang i år:

- Qatar er et kjempefint land. Det har vært en helt utrolig utvikling her siden jeg kjørte rittet for første gang i 2002. «Skyline’n» i Doha har forandret seg betydelig, selv om det ikke er som i Dubai (rikmannsplassen i De forente arabiske emirater) riktig ennå, forteller Arvesen.

Thor og Edvald til Oman
Mellom 15. til 20. februar er også Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen i regionen. Da arrangeres Tour of Oman.

Du kan bli venn av procycling.no på Facebook! Trykk her!

Oman er også blant de velstående og rolige landene på den arabiske halvøy. Tilstanden i nabolandet Jemen kan derimot utvikle seg til å bli enda mer usikker i dagene og ukene som kommer.

- Det er ikke noe jeg tenker over. Jeg har vært hjemme i Norge i tre dager, og da fikk jeg selvsagt med meg utviklingen i Egypt, forteller Alexander Kristoff fra flyplassen i Paris.

- Selv om Oman også er blant de rike landene, er jo ikke nødvendigvis lokalbefolkningen der så rike. Men jeg regner med at sykkelrittene er blant det første som avlyses, dersom uroen skulle bre seg til landene vi skal sykle i, konkluderer BMC-proffen overfor procycling.no.

Sidevind i Qatar
Både Kristoff og Arvesen bruker rittene som gjennomkjøring foran en lang og innholdsrik sykkelsesong.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

Mens rittet i Qatar er preget av ørken og sidevind, er landskapet langt mer utfordrende i Oman.

- I Oman er det langt mer kupert. Det er et helt annet løp. I Qatar er det sidevind, og det gjør at alle ville sitte i den første gruppa. Det fører til mer kniving om posisjoner og stor usikkerhet i feltet. Det positive er at det ofte samler seg til spurt mot slutten, forteller Kristoff.

Arvesen håper på sin side å få enda litt mer utbytte av rittet enn han gjorde i fjor.

- Det åpnet jo fint, da vi vant lagtempoen. Men så..

Vi skal ikke rippe opp i det, annet enn å nevne at eresfjordingen fikk et ublidt møte med asfalten.

Tour of Qatar sykles for øvrig fra søndag 6. februar til fredag 11. Mens Tour of Oman starter tirsdag 15. februar og avsluttes søndag 20.

Rittene blir behørig dekket her på procycling.no!

HTML EMBED
new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: 'ProCycling', interval: 6000, title: 'Sykkel', subject: 'Følg tvitringen om sykling', width: 480, height: 300, theme: { shell: { background: '#8ec1da', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#1985b5' } }, features: { scrollbar: false, loop: true, live: true, hashtags: true, timestamp: true, avatars: true, toptweets: true, behavior: 'default' } }).render().start();

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.