Gå til sidens hovedinnhold

Arvesen: - Her blir det «Edvald-show»

Kurt Asle Arvesen spår «Edvald-show» i løypa han selv vant NM-gull i.

Den avsluttende etappen av Glava Tour starter på Gjøvik og avsluttes med fem runder i NM-løypa fra 2002 i Hønefoss. Byen på Ringerike var i alle år base for Glava Tours forgjenger Ringerike GP. Hønefoss var ikke en del av Glava Tour i fjor, men er tilbake på kartet etter ett års fravær.

Den avsluttende runden er ikke ukjente i sykkelsammenheng. I 2002 ble NM arrangert i Hønefoss, og den 13 kilometer lange løypa Glava Tour-rytterne møter, ble for første gang kjørt den gangen. Vant gjorde Kurt Asle Arvesen, som i årets Glava Tour har en sentral rolle i Team Skys følgebil.

- Det er en hard løype, forteller Arvesen, før han fortsetter: - Daværende Team Krone gikk knallhardt ut og angrep kollektivt. Men de klarte aldri å få etablert noe stort brudd. Det ble et utskillingsritt. Det var et lite brudd som preget rittet innledningsvis, men siden løypa var så hard, gikk det ikke med noe «indianerbrudd».

Se bildene: Da alle heiet på Edvald

Etappen kan blir avgjørende
Arvesen er noe usikker på hvor mye løypa kommer til å skille, samtidig som det kreves god samkjøring innad i lagene.

- Hvis avstandene ikke er for store før etappen, kan den bli avgjørende. Men man skal ha mye krutt i beina for å kjøre fra feltet og komme alene til mål.

Årsaken er at den hardeste bakken kommer tidlig på runden, mens det er flater og slake utforkjøringer som er lite tekniske inn mot mål. Selve stigningen beskriver Arvesen på følgende måte:

- Den stiger ganske jevnt hele veien. Det er brattest i starten, før det flater ut. Deretter går det jevnt. Bakken er veldig hard hvis det kjøres fort nok, men det er ikke brattere enn at det er en fordel å ligge på hjul.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den norske trøya ble skapt her
Den norske mesterskapstrøyen vi har sett siden Arvesen vant NM i 2002 stammer fra dette rittet. Arvesen var ikke fornøyd med slik trøya så ut den gangen.

- Den var min idé med ny mesterskapstrøye. Jeg var ikke fornøyd med den gamle. Sammen med Team Fakta lagde jeg den nye trøya. Det er den fineste jeg har hatt noen gang. Proporsjonene var perfekte, og rødfargen var fin, mimrer han.

Minnet fra selve NM er også klart for eresfjordingen. Rittet var hardt, og alle de store kanonene med.

- Jeg fikk utrolig god hjelp av moderklubben min Nesset CK og Bjørnar Vestøl som jeg kjørte sammen med på Team Fakta. Vi kontrollerte så godt vi kunne. Til slutt satt alle de sterkeste igjen. Mads Kaggestad, Thor Hushovd, Steffen Kjærgaard og Gabriel Rasch var alle med. Jeg gikk rett før den siste nedoverbakken. Da ble de andre sittende å se på hverandre. Det var det som gjorde at jeg vant.

Les også: «Ville ikke dumme meg ut på hjemmebane»

En etappe for Edvald
Uten Thor Hushovd på startstreken er det store hjemmehåpet Edvald Boasson Hagen. Arvesen mener at den siste etappen passer Edvald veldig godt, men påpeker at det kanskje helst burde vært en tempo. Samtidig står etappen godt til gutten som har bursdag på selveste 17. mai. Med en bakke som ikke er for hard, og en flat spurt, kan Team Sky-rytteren vise hva han er god for.

- Edvald er kjempemotivert for å kjøre hjemme i Norge. Den siste etapper passer kjempegodt for Edvald. Her ligger det an til litt «Edvald-show», spår Arvesen.

Denne artikkelen ble opprinnelig skrevet til Glava Tours offisielle rittavis.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken