RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Dag Langerød / TV 2 Nettavisen

Arvesen til CSC

Sist oppdatert:
- Jeg kunne fått mer penger andre steder, sier Kurt Asle Arvesen. Onsdag ble det klart at han skal sykle for Bjarne Riis' CSC de neste to sesongene.

Arvesen hadde også tilbud fra storlag som Quickstep, Radobank og Credit Agricole, men valgte til slutt CSC - med kjente Bjarne Riis som sportsdirektør.

Danskene var meget toneangivende i årets Tour de France, og vant blant annet lagkonkurransen.

Penger ikke viktigst

Nordmannen forlater et annet dansk lag, nemlig Team Fakta.

- Jeg ville fortsette i samme miljø. CSC er et mer internasjonalt miljø enn Team Fakta, men likevel dansk. Miljø var viktigere enn penger. Jeg kunne fått mer penger andre steder, men jeg føler at dette er en bedre investering for fremtiden, sier Arvesen til TV 2 Nettavisen.

- Hvorfor valgte du ikke Credit Agricole?

- Credit er et fransk lag som helst sykler ritt som får mye omtale i Frankrike. Skulle Kurt Asle gått til dem, ville det vært tre nordmenn på laget der. Man kan jo selv tenke seg til hvor stor sjansen er for at et fransk lag, under Tour de France, skal vrake sine egne ryttere til fordel for tre nordmenn, sier rådgiver Birger Hungerholdt.

Kan sykle i Tour de France

Likevel sykler han ikke for slikk og ingenting i sin nye klubb. Han vil ikke si noe om hvor mye penger han får i CSC, men grunnlønna skal være meget bra og bonusene er store. Laget er allerede sikret plass i neste års Tour de France, og Arvesen er høyaktuell for en plass i verdens største sykkelritt.

- Bjarne Riis har fortalt meg at Tour de France absolutt er aktuelt. Det blir opp til meg selv. Jeg må bare vise form, sier han.

Dermed blir det mest sannsynlig to nordmenn i neste års Tour de France. Og med Arvesen på plass øker Norges sjanser til etappeseier.

- Thor kan vinne de flate etappene. Jeg kan vinne middels tøffe klatreetapper, forklarer Arvesen.

Basso kaptein

Tidligere i år vant han en etappe i Giro d´Italia, og det var da interessen for 28-åringen skjøt i været. CSC, som er en internasjonal IT-leverandør, har mistet kjente Tyler Hamilton, men har erstattet ham med Ivan Basso. Selv om Hamilton fikk enorm omtale fordi han kjørte hele årets Tour de France med brist i kragebeinet, er ikke Basso noe dårligere enn amerikaneren.

Flere mener at han er en kandidat til Tour de France-seieren i løpet av de tre-fire neste årene.

Arvesen selv er ifølge de internasjonale rankinglistene Norges beste syklist (95. plass i verden), og CSC er faktisk rangert foran Thor Hushovds Credit Agricole. I årets Tour de France tok laget tre etappeseirer. Credit Agricole fikk ingen.

Det sier sitt om hvor godt Arvesens nye lag er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere