Gå til sidens hovedinnhold

Arvesens drømmescenario

Slik vil 36-åringen avslutte en lang og innholdsrik sykkelkarriere.

Søndag er det slutt.

Etter over ti år på det øverste nivået trer Kurt Asle Arvesen til side.

Den 105. utgaven av den tradisjonelle sprinterklassikeren Paris-Tours, hvor eresfjordingen skal tilbakelegge 230,5 kilometer, setter punktum for en lang og innholdsrik profesjonell sykkelkarriere.

- Det er jo litt rart, selvfølgelig. Sykkelsporten har vært en stor del av livet mitt, og det er litt rart å tenke på at det er snart slutt.

- Men samtidig Paris-Tours er en fin avslutning. Det er et ritt som jeg har mange gode minner fra, og som passer meg bra, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Imponerte i 2006
- Du har vel ikke bare gode minner fra dette rittet, da tenker jeg spesielt på annenplassen fra 2006?

- Det er sånn som skjer. Han (Frédéric Guesdon) var sterkere og smartere enn meg, og da var det egentlig greit, erkjenner Team Sky-rytteren.

Det er ikke ofte at et brudd holder unna i Paris-Tours, men Frédéric Guesdon, som også stiller til start søndag, og Arvesen klarte nettopp dette i 2006. Da var det - som kjent - franskmannen som strakk det lengste strået.

For FDJ-rytteren, som fyller 40 år om fem dager, blir ikke dette noe karrierepunktum. Veteranen fortsetter, i motsetning til Kurt Asle Arvesen, karrieren i hvert fall til og med Paris-Roubaix neste sesong.

Dette er Paris-Tours 2011:
Rittets hjemmeside.
Kart og profil (ekstern lenke).
Startliste (ekstern lenke).
Tidligere vinnere (ekstern lenke).
PS! Gabriel Rasch (Garmin-Cervèlo) sykler også Paris-Tours.

- Men hvordan er egentlig formen, Kurt?

- Formen er grei. Jeg var litt skeptisk før Paris-Bourges (47.-plass da lagkamerat Mathew Hayman vant torsdag, vår.anm.), men det kjentes greit ut da.

- Hva slags rolle i Sky-laget får du søndag?

- Vi har ikke snakket så mye om rollefordelingen enda, men vi får ganske frie roller alle sammen. Vi har (Juan Antonio) Flecha , (Ian) Stannard, og meg som kan prøve oss i brudd, i tillegg til (Christopher) Sutton, (Mathew) Hayman og Gregory Henderson i en spurt, forteller 36-åringen og legger til:

- Vi har fått meldinger om regn og litt vind søndag. Da kan det fort bli mye tøffere, og det vil favorisere de sterke rytterne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Drømmer om brudd
- Det hadde vært litt morsomt om du kom med i et brudd?

- Ja, selvfølgelig. Det er drømmesenarioet, innrømmer Arvesen og legger til:

- Jeg er god nok, men man trenger litt hell også. Det kan være opptil 40-50 forsøk før bruddet går, så det er ingen tvil om at det blir vanskelig.

Om det blir et resultat for historiebøkene eller ikke - den nybakte verdensmesteren, Mark Cavendish, er favoritt i manges øyne - vil uansett Kurt Asle Arvesen få en verdig avskjed med sykkelsporten.

- Jeg ser fram til en ny hverdag. Det føles ikke vemodig eller noe sånt. Jeg er stolt av den karrieren jeg har hatt, og nå er det tid for nye oppgaver her i livet, avslutter nordmannen.

Arvesens nye arbeidsoppgave går under det kreative navnet «Melkesyrefabrikken». I nye lokaler på Frogner skal mosjonister og andre treningsglade folk kunne få utført testing av blant annet oksygenopptak og laktatverdier.

Les også: Kurt: - Jeg kan bli landslagssjef

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket