*Nettavisen* Sport.

Aryan Tari og Magnus Carlsen deltar i The Banter Blitz Cup

Aryan Tari og Magnus Carlsen deltar i The Banter Blitz Cup. Her er Aryan Tari under World Rapid Chess Championship 2015.

Aryan Tari og Magnus Carlsen deltar i The Banter Blitz Cup Foto: Wikimedia Commons / NTB Scanpix

Dette sjakkformatet skiller seg kraftig ut.

13.11.19 16:06

Onsdag kveld er det duket for storoppgjør i Banter Blitz Cup.

Norske Aryan Tari skal møte Rameshbabu Praggnanandhaa i den ekstraordinære turneringen - og det er snakk om store penger på spill.

DIREKTE KL 18.00: Sjakk Banter Blitz Cup: GM Praggnanandhaa vs Aryan Tari (Nettavisen Pluss).

Turneringen, hvor også Magnus Carlsen skal delta på et senere tidspunkt, skiller seg drastisk ut fra den tradisjonelle sjakkturneringen:

  • Vinneren står (selvsagt) - og samtlige spillere må streame (strømme direkte på nett) og kommentere på sine egne kamper.
  • Hvert parti varer i tre minutter - ingen overtid.
  • Best av 16 kamper, den første spilleren som får 8,5 poeng vinner
  • Hvis det skulle ende med remis, spilles det en minikamp på to ganger tre minutter.
  • Punktet over gjentas hvis det igjen ender med remis.
  • Deretter endres det til kamper på ett minutt, og spillerne spiller så mange minikamper som må til for å kåre en vinner.

Dette er premiene i turneringen:

Klikk på bildet for å forstørre. PREMIENE: Det er gode penger å hente i turneringen.

PREMIENE: Det er gode penger å hente i turneringen. Foto: Chess24.com / Banter Blitz Cup

Som oversikten over viser, er det ikke bare fokus på selve spillet, men også hvordan utøverne leverer på sin egen stream.

Aryan Tari er regnet som et av de største talentene i norsk sjakk. Han var bare 14 år gammel da han ble internasjonal mester i sjakk i 2003, og siden ble han også norgemester i 2015. Det påfølgende året ble han stormester - den fjerde yngste i historien.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

I 2017 ble han den første nordmannen som vant juniorverdensmesterskapet i sjakk.

Magnus Carlsen holdes dog som storfavoritt til å stikke avgårde med førsteplassen og pengepremien som følger med. Det er så mange som 109 stormestere med i turneringen, hvorav 68 av disse er rangert blant de 2600 beste i verden.

Med tanke på at spillerne selv kommer til å kommentere sine egne kamper - er det grunn til å forvente en morsom og annerledes type sjakkturnering.

DIREKTE KL 18.00: Sjakk Banter Blitz Cup: GM Praggnanandhaa vs Aryan Tari (Nettavisen Pluss).

Klikk på bildet for å forstørre. DEN GANG DA: Vålreenga Sjakklubb. Bak fra venstre: Askild Bryn, Jevgenij Romanov og Tor Fredrik Kaasen. Midten: Kjetil A. Lie, Aryan Tari, Johan-Sebastian Christiansen og Nils Grandelius. Foran: David Howell, Borki Predojevic, Magnus Carlsen og lagleder Dag Danielsen.

DEN GANG DA: Vålreenga Sjakklubb. Bak fra venstre: Askild Bryn, Jevgenij Romanov og Tor Fredrik Kaasen. Midten: Kjetil A. Lie, Aryan Tari, Johan-Sebastian Christiansen og Nils Grandelius. Foran: David Howell, Borki Predojevic, Magnus Carlsen og lagleder Dag Danielsen. Foto: Jack Nilssen / Vålerenga Sjakklubb (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.