*Nettavisen* Sport.

Asafa Powell er tatt for doping

Foto: MAX ROSSI (Reuters)

Sprinteren Asafa Powell, som en gang hadde verdensrekorden på 100 meter, har avgitt en positiv dopingprøve. Det bekrefter agenten hans.

14.07.13 21:08

Sprinteren Asafa Powell, som en gang hadde verdensrekorden på 100 meter, har avgitt en positiv dopingprøve. Det bekrefter agenten hans.

- Vi er i kontakt med Verdens antidopingbyrå (WADA) i et forsøk på å finne ut hvordan dette stoffet som er funnet, er kommet inn i systemet hans. Så mye mer kan jeg ikke si i øyeblikket, sier Powells agent Paul Doyle.

- Jeg kan bekrefte at det er funnet spor av et forbudt stoff i en prøve jeg avga i forbindelse med det nasjonale mesterskapet vårt i juni, sa Powell i en uttalelse han valgte å offentliggjøre på Twitter etter at nyheten om hans positive prøve ble kjent.

Han fortalte at det stoffet som var funnet i prøven hans het oxilofrine. Det er et stimuli som står på forbudslisten.

- Ingen jukser
-Jeg ønsker å gjøre det helt klart for alle at jeg ikke er noen jukser, og med handa på hjertet kan jeg sverge på at jeg ikke aner hvordan dette stoffet er kommet inn i den prøven jeg avga.

- Jeg har i alle fall ikke med vitende og vilje inntatt et slikt stoff. Jeg har ikke brukt nope som bryter med regelverket, påsto Powell søndag kveld.

- Det jeg ønsker å formidle er at jeg ikke er noen jukser nå, og jeg har ikke vært det tidligere heller, skrev Asafa Powell.

Agenten hans bekreftet det utøveren fortalte, og det virker som om Powell kommer til å kjempe med nebb og klør mot de dopingbeskyldningene som nå rettes mot ham. Problemet er at en positiv prøve bekrefter funnet.

9,88 i år
Powell har løpt på Bislett en rekke ganger. Han har spesialisert seg på 100 meter og den korte stafetten. Han er tidligere verdensrekordholder og har 9,72 sekunder som personlig rekord på 100 meteren.

I de store internasjonale mesterskapene har ikke Powell lyktes individuelt, men han har vunnet gull med Jamaica i både OL og VM.

Individuelt har han bronse fra VM både i 2007 (Osaka) og i 2009 (Berlin).

I år har Powell en bestetid på 100 meteren med 9,88. Den tiden oppnådde han 5. juli i Lausanne da han løp mot og tapte for Tyson Gay.

Det ble kjent søndag kveld at også amerikaneren har avlagt en positiv dopingprøve. Han har derfor trukket seg fra VM.

- Vanskelig
Søndag ble det også kjent at den jamaicanske sprinteren Sherone Simpson som var med på Jamaicas OL-laget på den korte stafetten i London i fjor og vant sølv, er tatt for å ha avgitt en positiv dopingprøve. Hun ble tatt i det jamaicanske mesterskapet.

- Dette er vanskelig for meg. Jeg fikk vite at den prøven jeg avla etter 100 meteren i det nasjonale mesterskapet vårt inneholdt et forbudt stoff, sa hun søndag kveld. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.