*Nettavisen* Sport.

Åsajerven reiser 40 mil for å vinne

overlegen Laumb-vinner Bjerke 28.2.09 Foto: hesteguiden.com

Vi ser ingen grunn til å gardere Åsajerven på Leangen i kveld. Sjekk kveldens travtips.

18.10.10 15:11

Det er en riktig fin meny som tilbys travspillerne på Leangen travbane i kveld og det skal kjøres dobbel V5.

Ellers så ble det fullklaff for Håkons V5B-tips (systemforslaget) på Jarlsberg søndag med flotte kr 15 571 i utbetaling. Tipsene hans ser du her

Travmeny mandag:
V4 Rättvik: Her kan du kjøpe andelsbong
V65 Färjestad: Bli med i kampen om de store travpottene
Oddstips mandag: Ingen vinner i Premier League

Kaldblodsstjernen Åsajerven gjør et etterlengtet comeback i kveld etter sitt lange skadeopphold. Gikk sitt foreløpig siste løp under påsketravet på Klosterskogen og eier og trener Ola Martin Aasen melder om en hest som er i flott forfatning igjen. Åsajerven hadde en helt utrolig sesong i fjor med over to millioner kroner innkjørt og vant ti løp. Har vunnet fire av sine fem starter i 2010, og selv om "Dombås-ekspressen" starter fra 40 meter tillegg i kveld ser vi ingen grunn til å gardere. Motstanden er mildt sagt overkommelig og selv om ikke Åsajerven er i toppform skal han bare vinne dette. Det er heller ingen grunn til å tro at kusk Tor Wollebæk tar den enda lenger turen fra Stange i Hedmark for moro skyld. Klar banker.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-A spillet innledes med et uoversiktlig varmblodsløp. Vi setter 5 Kitty Cat først. Hoppa har vist flott utvikling for sin nye trener Jarle Morten Sørmo. Har møtt vesentlig tøffere motstand i sine to siste starter og var god firer sist i et løp V75-vinneren Over Night La Marc vant. Står fint til i femtespor bak bilen i kveld og får garantert et fint løp. 1 Scarlett Lobella gjorde et fint løp sist og var knapt slått til annen. Fra førstespor må det bli et fint løp i kveld. Bjørn Garberg var ikke fornøyd med 9 White Chimney sist, men sa til Sportspill søndag ettermiddag at han venter en klart forbedret Chimney i kveld med løp i kroppen. 11 Gelinotte Trotter har trener Magne Olsen tro på, hoppa var meget positiv i V75 sist etter et par måneders pause. 6 Early Morning får Blekkan i vogna, og er muligens tethesten her. Har skuffet litt i sine siste starter, men har et fint løp i kveld. 10 Partylikearockstar spurtet fint sist den gjestet Leangen og må også krysses. 2 Main Man satt bom fast som firer sist og er travsikker og flink. Forhåndfavoritten 8 Men Gumman Då er strøket og dessuten obser vi litt for 12 Zylona Z. som kan en god del.

I den andre avdelingen i A-spillet er det om mulig enda mer uoversiktlig. Kaldblodshester i lavt grunnlag og mange med usikker form. Vi prøver Sørmo igjen, nå med formhoppa 9 Vikan Lita. Galopperte seg bort i V75 sist, men viste fine tendenser før det og er normalt travsikker. 1 Lauvås Prinsen er nok best på kapasitet, men fra førstespor kan det bli hva som helst for den svært galopplystne vallaken til Arne Nilsen. Helt typisk outsider. 12 Bergmino hadde vi feeling for sist i V75 etter at hesten gjorde et flott løp som toer nest sist. Men sist ble det altså galopp. Tolvtespor er krevende, men det er ikke motstanden. 7 Gjerv Prinsen var knallgod i V75 sist etter et meget tungt løp. Treffer Morten Valstad litt bedre med disponeringene i kveld, kan det bli en etterlengtet seier. 4 Lex Ole er kapabel, og dukker nå opp i ny regi. 3 Odins Lill var god i vinter og passes på de prestasjonene. Et farlig løp dette.

Her kan du levere ekspertspill fra Sportspill til Leangen

Sportspill pratet med både Bjørn Garberg og Magne Olsen søndag ettermiddag og på bakgrunn av de samtalene setter vi Garberg først her. 8 Tanita's Temptation kom ut etter et par måneders pause sist, men galopperte seg bort da. Hoppa er god fra start og trener Garberg har seierstro. Spilles på det. 3 Patrol F. gjorde et flott inntrykk første gang ut for Magne Olsen sist (ble kjørt av Gunnar Austevoll da). I følge trener Olsen kan vallaken være vanskelig fra start og dermed kan ikke Patrol F. være med i tetkjøringen. 6 Basso har skuffet fra tet de siste gangene, og da skal normalt Blekkan slippe til 8 Tanita's Temptation i kveld. Kanskje bedre med ryggløp. 11 Synjo Harmony tok en fin seier nest sist og satt bom fast som mulig vinner sist (løpet ble vunnet av vårt superobjekt Orkan D.K.) Og når Atle Solhus får sjansen bak 12 Zenita Scoop (langspurtet flott bak nevnte Patrol F. sist til andre) så må denne selvsagt med på kupongen.

Annonse: Øivind Grøstad byr på en stjernesmell i V5-5A/V5-1b og i V5-3B på Leangen mandag

I V5-5A/V5-2B er det igjen åpent. Det har kommet tett med overraskelser i denne klassen på Leangen i år, også sist da skrellen Hydrargyrum vant. 4 Fast Photo Sec blir stor favoritt, men vi er slett ikke overbeviste. Satt delvis fast sist i det løpet Hydrargyrum vant, men så ikke ut til å ha allverden spart. Er god fra start og prøves nok i tet i kveld, så får vi om det er vinnervilje i åtteåringen. Vi er usikre på det og garderer. 7 Flying Canon kom glimrende tilbake etter å ha galoppert på første bortre sist. Har kanskje ikke fordel av sprint, men er tøffest til slutt. 12 Creek's Tamina skuffet fra tet sist, er trolig mye bedre bakfra. 11 Hydrargyrum har trukket et vanskelig spor, men var så god sist at den må tas på alvor påny. 6 Cassius Hall er heller ikke blant de tøffest, men drar fordel av sprint. 1 Tamin Power og 9 Rajas Gold er veldig opp og ned i prestasjonene, men fra fine startsport kan de kanskje overraske. Hedershoppa 10 Magdalena Spur gjør sitt siste løp i kveld, men skuffet veldig sist. Tja.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

Femten hester i et sprintløp over tre distanser med urutinerte kusker er nøtten som skal knekkes i V5-3A. Det er nok meget mulig at rutinerte Hans Wilhelm Storås sitter på en banker i form av 7 Arnblessen. Trolig best på kapasitet og når den beste kusken er makker må det være en svært god vinnersjanse. Men Arnblessen er en skikkelig vriompeis og kan finne på mye rart nedover oppløpet, så det kan lønne seg med garderinger. Stine Elvine Kvernberg (19 år) har vunnet to av sine kjørte 22 løp. Får sjansen bak 3 Bundli Seira som er den sannsynlige tethesten. Bundli Seira kan vinne et slikt løp. Preben Søvik får sjansen bak pausetraveren 8 Kvamdals Jo som har vært borte siden mai. Bra kusk og bra hest. Passes. Kapasitetshestene 14 Sterk Odd (åtte måneders pause) og 15 Vill Spik (tre måneders pause) har tøffe betingelser i kveld på sprint, men er begge vinnerhester. Og 4 Vorset Haakon er fortsatt milevis bedre enn raden, men kusk Stine Aftret har tilgode å vinne løp. 5 Sanor skal kunne vinne et slikt løp, det var meldingen fra Bjørn Garberg til Sportspill søndag, men traver bitvis dårlig. Uansett hesten vant V75-løp i vinter. Vi registrerer ellers form på både 11 Lo Mito (rutinert kusk i tillegg) og 12 Faste Hellin.

Riktig fin klasse er det på V5-4A/DD-1. 11 Jet Caltina gjorde en strålende opphenting etter galopp i V75 sist. Holder Coktail Jet-sønnen seg på beina, er det trolig vinneren. 12 Glad Coctail T. var mektig treer i det samme V75-løpet etter en flott avslutning og ypperlig tetvinner gangen før. 7 Gazz Aawy var femte i det samme V75-løpet, men skuffet egentlig litt etter et fint løp i andre par utvendig bak vinneren Over Night La Marc. 4 Five Nines S.C kommer ut etter lang pause, men gjorde et flott inntrykk fra dødens i sin siste start og utstyres med Solhus nå. 10 Haveaheart er god nok, og er selvsagt aktuell. Og 3 Hey Ho Let's Go er vesentlig bedre enn raden.

Ingen tvil om førstevalget vårt i V5-5B/DD-2. 6 Lord Francis var knallgod sist. Galopperte fra start og ble forsert frem til dødens runden fra mål. Holdt likevel farten imponerende til tredje i mål. Var også meget god både nest sist og tredje sist og ikke utenkelig at Monika Fremstad kan få tet etterhvert her. 10 Fill Joy Dream vant uanstrengt fra tet sist (i det løpet Lord Francis ble treer). Andre forutsetninger i kveld fra bakspor, men Garberg-traveren tåler å gjøre en del selv. Meget variable 7 Prince Monet. 12 Shanti's Lorentz K. (galloperte seg bort i sin Leangen-debut) og 1 Taxi Cajsa (best på sprint?) vurderes deretter.

Innleveringsfrister Leangen
V5-A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5-B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Programoppsett Leangen.
Hjemmeside.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.