*Nettavisen* Sport.

Åsbjørn best i Bergen

Foto: hesteguiden.com

Priority Photo har løftet seg flere hakk i regi Åsbjørn Tengsareid og treningsrapportene er enda bedre nå.

Sportspills meny torsdag
V65 Åby: Veijo fortsetter fremgangen!
Oddstips: Storhamar på hugget

Overgangsmarkedet: Gresk landslagsspiller til Roma

Lunsjtrav Drammen: Høitomt på hugget!

Torsdagen er som vanlig en travel dag for de som løper til lukene hos Norsk Rikstoto, og det hele åpnes opp med lunsjtrav til både Örebro i Sverige og i Drammen her på berget. Det fortsetter så på kvelden med V65-spill til Åby hos søta bror og til en dobbel V5-omgang på Bergen travpark i Norge, og våre lesere får nær sagt som vanlig servert tips til alle baner denne torsdagen.

På Bergen travpark har det ikke vært veldig lettløst i vinter, men torsdag ser det litt mer oversiktlig ut. Det er nok flere bankerkandidater å velge blant, men vi var aldri i tvil denne torsdagen og lanserer Priority Photo som vår banker i begge V5-veddemålene.

Innleveringsfrister Bergen travpark
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl 20.40


Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Den seksårige Classic Photo-sønnen var omgitt med sterke rapporter foran norgesdebuten på Sørlandet 20.august 2011. Men ryktene var nok falske og Priority Photo endte uplassert den dagen (dog bra motstand den dagen). Heller ikke senere i Tjomsland-regi klarte Priority Photo å innfri de store forventningene som hadde blitt stilt ham. 27. desember i fjor dukket så hesten opp i regi Åsbjørn Tengsareid etter tre måneders pause og gjorde et flott løp til andre da (kun slått av stallkompisen Victor Palema). Ti dager senere var det dags for første seier i Tengsareid-regi (med svært dyktige Kristine Kvasnes som kusk). Tok da ned tetløpende Excella og imponerte med å vise stridsmoral og tæl nedover oppløpet.

I følge Kristine Kvasnes (som jobber på stallen til Tengsareid til daglig) har hesten vært enda bedre i trening etter det løpet og da taper ikke Priority Photo V5-5A/V5-2B torsdag. Står riktignok litt langt ute på vingen, men deltagerne vil ikke til mål lenger og da går dette veien. Priority Photo blir vår banker i både V5A og V5B torsdag på Bergen travpark.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 8 B: 1-6-2 C: 5-9-3 D: 7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-1A - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Som kjent så bankerspilte vi 9 Clint Greenwood tredje sist (20/12) etter sterke treningsrapporter fra Wassberg-stallen, men det endte i dundrende startgalopp og til tross for en solid opphenting kunne ikke hesten bli bedre enn fjerde. Fjerdeplass ble det også nest sist uten at fireåringen viste seg fra sin beste side da. Sist ble endelig seier etter ledelse fra start til mål. Torsdag er det 20 meter tillegg, men feilfritt er dette beste hesten og blir vår favoritt.

Lars Tore Hauge setter seg opp bak 2 Lookalike som ikke blir mye betrodd her. Vi hadde gode rapporter på hoppa foran starten nest sist og fra strek og eventuelt tet må dette være et spennende spill torsdag. 5 Benny B.R. har vært en del spilt østpå, men har ikke innfridd. Travsikre Benny B.R. duger normalt svært godt her. 6 Safir Gardena vant overraskende enkelt fra tet sist og så ut til å ha mer å gå. Tjue meter tillegg og andre forutsetninger torsdag. Fra lengste tillegg er 10 Flicka Extreme litt spennende. Hoppa viste litt kapasitet østpå og kom bra tilbake etter galopp i Travparkdebuten.

8 Miss Inkato er en enkel og grei travsikker hoppe, som med maks flyt kanskje kan blande seg inn i seierskampen. 14 Eloise Håleryd har feltets beste kusk, men det må klaffe maksimalt fra lengste tillegg om dette skal gå. Vidåpen V5A-innledning altså om ikke Ove Wassberg og Clint Greenwood gjør kort prosess.
Rangering V5-1A: A: 9 B: 2-5-6-10-8-14 C: 1-3-11-13-12-4-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-2A - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart.
På forhånd ser det ut som de fire strekhestene har en flott oppgave i dette løpet som er skrevet ut over tre distanser. Under tvil setter vi 1 Spiklinja først. For en måned siden hadde det vært en bankerkandidat, men innsatsen til Spiklinja i de siste startene har vært litt under pari. Det har dog vært over full vei, nå er det yndlingsdistansen sprint og da kan det bli ledelse hele veien.

Trolig er det 2 Skarstad Pia som sikter inn lederryggen. Skarstad Pia er ikke lett å bli klok på, men har hun en av sine gode dager kan dette bli helt perfekt. 3 Todina spurtet fint sist, men får ikke tet her og trolig heller ikke lederrygg. Da blir det litt sjanseartet, da denne dama ikke skal gjøre for mye selv. 8 Bottolf holder knallform og holdt flott følge med Vertigo Bjørn sist. Løser normalt bra på volte og kan sitte der fremme tidlig, men vinner ikke dette løpet fra dødens.

9 Tekno Viktor har falt litt tilbake til gamle galoppsynder, men er som vanlig god nok feilfritt. Øystese-duoen 5 Gil Rau Jo og 10 Gilborken kan sitte der, med bra klaff med løpsopplegget underveis. 4 Nøkle Per tar ikke en lengde på de på innsiden og tross superform, blir det vanskelig da.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 2-3-8-9 C: 5-10-11-4-7-6

HTML EMBED

V5-3A - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Vi er ikke mye i tvil om at 8 Thai Merlot har den største kapasiteten blant hoppene som møtes i V5-3A, men hun er ustø på beina denne dama. Sist hun gjestet Bergen var i et V75-løp 9. juni i fjor. Da dro hun opp angrepene i tredjespor runden igjen og ei så god hoppe som Bold And Fresh kunne ikke utfordre til tross for heng på Thai Merlot i sisterunden. Det forteller hvor bra denne hoppa er på sitt beste. Voltestart er neppe noe pluss, men vi får tro Wassberg senior får lurt henne avgårde i trav. Gjør han det, tror vi Thai Merlot tygger ned denne gjengen.

Favoritt blir 5 Excella, men vi synes ikke hoppa har imponert voldsomt i sine to siste starter. Burde holdt unna for Priority Photo nest sist (stod på 20 meter tillegg og Excella fikk lure unna i front). Heller ikke sist synes vi Excella var veldig sprek de siste 100 metrene. Vinnersjanse er det naturligvis. Formen til 4 Pippi Gammelsbæk er vi usikre på nå, men hun kan være tethesten her og leder normalt lenge da. Vi tror tre hester skal være mer enn nok her. 3 Pomodori Gubi innfridde som vårt spreke drag sist, men dette er en mye tøffere oppgave.
Rangering V5-3A: A: 8 B: 5-4 C: 3-1-6-7-9 D: 2

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Det stod litt og veide mellom Vikar og Priority Photo i valg av banker denne torsdagen, men vi falt altså ned på sistnevnte. Får Svein Ove Wassberg 1 Vikar avgårde feilfritt, må det være en meget god vinnersjanse, men voltestart er et lite minus. Vikar har utviklet seg fantastisk de siste månedene og må tåle et klart favorittstempel her.

9 Gosengutt hadde seieren på gaffelen sist, men en litt ivrig Lars Tore Hauge var for opptatt av å komme seg til tet mot den siste svingen og da kom den nesten sedvanlige galoppen. Åsbjørn Tengsareid setter seg opp igjen torsdag og han har et svært godt tak på hesten. Vi tror imidlertid at Gosengutt skal få det tøft med å hente 20 meter tillegg på en feilfri Vikar. 10 Loke Faks kommer tilbake etter en velfortjent pause. Femåringen mistet den absolutte toppformen på slutten, men er både god fra start og mot mål. Tredjevalget.

3 Espeset Julie vant fjerde sist med Tore Totland som kusk og han er tilbake torsdag. Liten fidus fra strek. 5 Veslefrikk med Fela har farten og kapasiteten, men er nesten umulig å få feilfritt rundt. 13 Skaffer Elden har hatt fire måneders pause, men ikke glem at denne har gjort bra fra seg i V75-løp. Vikar eller mange er løsningen i V5-4A/V5-1B.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 9-10-3-5-13 C: 7-8-14-4-12 D: 11-2-6

V5-3B - Kaldblodshester. 1600 meter autostart.
Vi obset kraftig for 12 Blisjur sist og gjorde et flott løp til tredje da (Vikar vant). Spor tolv og sprint er ikke alltid en seiersgivende kombinasjon, men her er det så mye rart på farten at vi setter Blisjur først. Femåringen kan speede fryktelig fort.

10 Fakseflya var totalt sjanseløs mot en feilfri Rapper sist (egentlig ingen skam å tape for den), men var ikke spesielt sprek nedover oppløpet. Vi synes hoppa blir for mye spilt torsdag og nøyer oss med andrevalget. Fra arkivet må vi hente fram 9 Unik som gjorde en oppsiktsvekkende flott avslutning sist. Med ytterligere fremgang kan Unik overraske her.

3 Tobias Ramsen og 6 Valle Faxa kan nok matche favorittene på fart, men førstnevnte er ikke kjent for stridsmoralen og sistnevnte skal holde seg på beina.
Rangering V5-3B: A: 12 B: 10-9-3-6 B: 7-11-8 D: 2-1-4-5

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Kan Rune Ellingsen få tet med 6 Naomi Dryad? Ja, det er ikke utenkelig og merk at hoppa var langt foran 1 Perfect Globe sist (og begge fikk fine løp). Den dagen suste Naomi Dryad til tet fra spor tre, det er selvsagt litt verre fra spor seks, men Perfect Globe var sjanseløs fra innerspor sist. Vi tar en frekkis og setter 6 Naomi Dryad først, hoppa holdt strålende til andre bak I.D. Gann Gill sist på sterk tid. Rune Ellingsen har vist seg som en svært fornuftig amatørkusk og kjører med fin hånd.

2 Cabana Boy har gjort to fine løp for Claus Olsen i Bergen nå, men Claus Olsen vil ikke vinne løp (fire seire og 26 andreplasser i 2012). Cabana Boy hører selvsagt hjemme på bongen. Det gjør også 9 Yankee's Wish som holder hysterisk form for tiden og fra spor ni kan dette bli dønn riktig. 1 Perfect Globe skuffet stort sist og må være forbedret for å vinne dette. 3 Astral Projection kan snyte vårt frekke drag for teten og godt mulig Tengsareid vil prøve å sitte foran da.

7 Shocking Gidde holder kanskje ikke toppform lenger, men er trolig best på kapasitet i dette feltet. Usikker form og dårlig spor trekker ned. 11 Magic Me har igjen et vrient startspor å hanskes med, men kan vinne.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 6 B: 2-9-1-3-7-11 C: 5 D: 4-8

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Åsbjørn Tengsareid opp bak 4 Eminent Sund og med all respekt for magnus Søderstrøm, det er en kuskeforsterkning av dimensjoner. En overivrig Søderstrøm angrep for tidlig sist og måtte nøye seg med tredje. Nest sist overbeviste vallaken som vinner. Topp vinnersjanse og vår banker i DD-spillet.

Lars Tore Hauge har gjort en flott jobb med 10 Skyboy som har vært knallgod i to strake seiersløp nå. Bakspor på tillegg trekker ned, men Skyboy skal tidlig på bongen. Vi kan selvsagt ikke glemme 12 Panik heller. Vi ba om mer offensiv kjøring fra Rolf Tvedt sist og fikk det, men hesten galopperte i seierskampen ut av den siste svingen. Jan Erik Landaas får sjansen torsdag.

8 W.J. Anker Nor trenger løp, er meldingene fra Wassberg-stallen og bak disse igjen er det flere minioutsidere.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 4 B: 10-12-8 C: 7-5-13-2-1-3-9-11-14

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.