Det bekrefter midtbanespilleren til LSK.no.

- Jeg har hørt at vi skal spille en veldedighetskamp i Gjerdrum til sommeren. Som alle andre ble jeg veldig berørt av den tragiske hendelsen som skjedde i Gjerdrum, så jeg har lyst til å betale 10 000 kroner fra egen lomme som skal gå til idrettslaget der og de berørte. Det gjør jeg med glede, sier 29-åringen til sin nye klubbs nettsted.

Åsen bytter ut Rosenborg og Lerkendal med Lillestrøm og Åråsen neste sesong, etter at han ikke var i RBK-trener Åge Hareides fremtidige planer.

Klubben skriver at Åsen er Lillestrøm-spiller «minst ut 2021».

Selv omtaler den tidligere TIL-spilleren sin nye klubb som en sovende kjempe.

- En nyopprykket, men veldig offensiv klubb som skal sette sitt preg på Eliteserien i år. Det er et spennende prosjekt på gang, sier han.

29-åringen forteller at hans tidligere rom- og lagkamerat Thomas Lehne Olsen har snakket varmt om klubben.

Nå gjenforenes de i kanarigult.

- Vi både bodde og spilte sammen i Tromsø, og jeg vet litt om hvordan jeg skal få det beste ut av Lehne. Jeg er veldig, veldig glad for å være med på dette.

Åsen startet proffkarrieren i Strindheim, før han gikk til Rosenborg i 2010. Etter å ha blitt lånt ut til Ranheim, gikk han til OBOS-ligaklubben på permanent basis i 2012, før han tok turen til Tromsø hvor han virkelig slo til.

I 2019 var han tilbake på Lerkendal, men etter totalt 45 kamper er midtbanespilleren nå ventet å bli en nøkkelbrikke i Geir Bakkes LSK-lag.