Etter det Nettavisen kjenner til har den japanske toppklubben Sanfrecce Hiroshima lagt inn et bud på i underkant av fire millioner kroner for Thomas Lehne Olsen. Også den sørkoreanske klubben Ulsan Hyundai skal ha kommet med et lignende bud på Lillestrøms 30 år gamle toppscorer.

Laget fra Åråsen skal imidlertid ikke ha akseptert noen bud - én dag før siste seriekamp i Eliteserien.

VG har tidligere omtalt at en klubb fra Sør-Korea har lagt inn bud på Lehne Olsen. Nå har det, ifølge Nettavisens opplysninger, altså vært et nytt bud fra K-League, i tillegg til en konkret henvendelse fra nabolandet i øst.

Sanfrecce Hiroshima ble nummer elleve av 20 lag i J1-League forrige sesong. Spillerstallen består i dag av japanske og brasilianske spillere.

Ulsan Hyundai på sin side endte som nummer to i sørkoreanske K-League denne sesongen. Nordmennene Mikkel «Mix» Diskerud og Bjørn Mars Johnsen har tidligere spilt i klubben.

- Interesse fra Asia

Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin ønsker ikke å kommentere informasjonen, men erkjenner at det er interesse for Eliteseriens toppscorer.

- Det er interesse for Thomas, spesielt fra Asia og fra noen deler av Europa, men jeg ønsker ikke å gå inn på noen konkrete tilfeller nå. Nå skal vi prøve å få en god avslutning på sesongen, så får vi se hva som skjer utover, sier Mesfin til Nettavisen.

Han er klar på at klubben selv vil informere om hva som skjer videre med Lehne Olsen etter årets eliteseriesesong avsluttes søndag.

- Nå skal vi spille siste serierunde, så kommer det sikkert noe informasjon etter hvert her, hvis det er noe informasjon som trengs. Akkurat nå har Thomas fokus på kampen i helga, og jeg har ikke så mye å tillegge.

LSK vil beholde Lehne Olsen

Mesfin legger ikke skjul på at LSK ønsker å beholde Lehne Olsen neste sesong og flere år frem i tid.

- Vi ønsker veldig sterkt at Thomas skal spille for LSK, ikke bare i 2022, men i flere år fremover. Jeg har en en veldig god og åpen dialog med Thomas og hans agent, Tore Pedersen om hvordan hans fremtid skal forvaltes.

- Han har vært ekstremt lojal mot oss, spesielt da vi var nede og han forlenget kontrakten. Det er jo det siste året han har igjen på kontrakten som han ga til klubben på mange måter, ved å være lojal og resignere da vi rykket ned. Den lojaliteten skal han selvfølgelig få tilbake ved at vi er åpne for å lytte til hva hans ønsker er, så skal vi sammen finne ut av det.

Lillestrøm avslutter sesongen med hjemmekamp mot Sandefjord og tar fjerdeplassen i Eliteserien med seier, dersom Rosenborg avgir poeng hjemme mot Strømsgodset.

Lehne Olsen har i likhet med Moldes Ohi Omoijuanfo scoret 26 mål når en kamp gjenstår.