Gå til sidens hovedinnhold

Ask klar for neste skritt

Morten Ask imponerte i sin første sesong i farmerligaen CHL i fjor. Nå kommer belønningen - i form av prøvespill for farmerlaget til Detroit Red Wings.

Morten Ask noterte 51 poeng på 47 kamper i sin første sesong i USA, som han tilbrakte med Laredo Bucks i Central Hockey League (CHL). Det var nok til at Grand Rapids Griffins i American Hockey League (AHL) inviterte nordmannen til å prøvespille under treningsleiren.

Tror på kontrakt

Imponerer Ask like mye der som han gjorde i CHL, blir det kontrakt med Griffins, som er farmerlaget til Detroit Red Wings - et av NHLs aller beste lag.

- Jeg må jo ha tro på det. Jeg så en del AHL-kamper i fjor, og nivået er ikke skremmende, sier en optimistisk Morten Ask til TV 2 Nettavisen.

Det langsiktige målet for den norske hockeyspilleren er selvfølgelig National Hockey League (NHL). Den raskeste veien dit er gjennom spill i AHL. En annen nordmann, Anders Myrvold, reiser også over til USA denne høsten. Han har imidlertid billett til Detroit.

Lagkamerat med Myrvold?

Det kan faktisk ende med at de to spiller sammen i Grand Rapids Griffins.

- Det kan vel det, i verste fall for Anders og i beste fall for meg, smiler Ask. De to har trent sammen på Toppidrettsenteret i sommer, i lag med Espen ”Shampo” Knutsen, som allerede er etablert i NHL.

Grand Rapids Griffins vant sin conference i fjor, og var det nest beste laget i AHL i grunnserien. Laget har mellom 5.000 og 10.000 tilskuere på hver kamp. De åpner sesongen 11. oktober, borte mot Chicago Wolves.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken