Askestad: - Helt utrolig!

Etter to juniorgull kan ikke skiskytteren Arild Askestad (18) skjønne hva han har gjort.

31.01.06 15:37

Askestad kan kalle seg dobbel juniorverdensmester etter gull på sprinten lørdag og jaktstarten søndag. Mesterskapet går av stabelen i amerikanske Maine.

- Det har vært noen utrolige dager. Alt sammen har gått over all forventning. Jeg hadde aldri trodd det skulle gå så bra – jeg skjønner ingenting, sier Askestad til Romerikes Blad.

Fet-gutten, som er elev ved Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer, lover nå full satsing på skiskyting neste sesong. Men først gjenstår resten av junior-VM med normaldistanse og muligens en stafett i den eldste juniorklassen.

- I min klasse stiller ikke Norge lag, men etter to gull kan jeg få sjansen for eldre junior fredag. Jeg har fått litt trøbbel med halsen, men håper å være i slag til normaldistansen. Uansett er alle mine drømmer allerede innfridd i dette mesterskapet, og jeg kan gå uten press resten, sier unggutten til avisen.

Landslagstrener Kjell Ove Oftedal er ikke overrasket over Askestads prestasjober.

- Det han har gjort er fantastisk – det mest imponerende er at han går to så gode løp når det gjelder som mest. Men jeg har alltid visst at Arild har kapasitet, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.