*Nettavisen* Sport.

Astana med gigantbud på Nibali

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Hentet kronprinsen i fjor, nå sikter kasakhstanerne enda høyere.

Det er brennhett på det internasjonale sykkelmarkedet. Philippe Gilbert er på flyttefot, og det samme er Mark Cavendish.

Begge rytterne sitter på kontrakter som utløper ved sesongslutt.

At andre utøvere ikke gjør det, ser ikke ut til å gjøre at interessen kjølner. Det er ikke like vanlig med overgangssummer i sykkelverdenen, men ryttere som Tom Boonen (fra Discovery Channel til Quick Step) og Bradley Wiggins (fra Garmin til Team Sky) ble kjøpt fri fra gjeldende kontrakter.

Astana lyktes selv med å signere Roman Kreuziger fra Liquigas foran årets sesong. Da hadde tsjekkeren tilbrakt fem år i laget, og ønsket seg en lederrolle utenfor skyggen til Vincenzo Nibali og Ivan Basso.

La Gazzetta dello Sport skriver at Astana også har forsøkt seg på Nibali. Det skjedde i forkant av årets Giro d’Italia. Avisen skriver at kasakhstanerne la et bud pålydende 6 millioner euro på bordet.

Nibali har kontrakt med det italienske ut 2012, og summen inneholdt derfor også en økonomisk kompensasjon.

Liquigas brukte ikke lang tid på å avvise budet.

- Vi har en klar politikk på dette området. Rytterne som er under kontrakt går ingen steder – uansett sum. Vincenzo Nibali er et symbol på laget vårt. Det er åpenbart at dette ikke bare dreier seg om pengene, sier manager Roberto Amadio til La Gazzetta dello Sport.

Nibali vant Vuelta a España i 2010, og har to tredjeplasser fra Giro d’Italia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.