*Nettavisen* Sport.

Astana-rytter råkjørte i 203 km/t

Valentin Iglinskiy Adriy Grivko Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)

Franske medier hevder at Valentin Iglinskiy fyllekjørte på vei hjem fra Alexandre Vinokourovs fest.

28.07.11 08:42

Tour de France gikk ikke helt som planlagt for Astana.

Lagets soleklare stjerne, Alexandre Vinokourov, veltet ut av Grand Touren og pådro seg flere alvorlige bruddsaker. Alexandre Vinokourov fortalte noen dager senere at han vil legge opp.

World Tour-laget fra Kasakhstan oppnådde ikke de store resultatene og havnet lagt ned på premiepengelisten etter årets Tour de France.

Les også: Dette tjente tour-lagene

Men det har overhodet ikke lagt noen demper på festingen innad i Alexandre Vinokourovs mannskap, hvor flesteparten av rytterne holder til i Monaco-området.

93 km/t over fartsgrensen
RTL meldte onsdag at Valentin Iglinskiy brøt fartsgrensen da han kjørte hjem fra en fest hos hans lagkamerat Vinokourov. Valentin er for øvrig bror til mer kjente Maxim Iglinskiy.

spurteren ble målt i hele 203 kilometer i timen av politiet i Nice-området, på motorvei A8 hvor fartsgrensen er 110 km/t, natt til onsdag.

Da politiet stoppet Iglinskiy viste det seg også at han hadde en promille på 1,28, ifølge franske medier. Men Astana-laget nekter for at Iglinskiy hadde noen promille da han råkjørte, og at han var sammen med Alexandre Vinokourov den kvelden.

Språkvansker
- Politiet foretok en alkohol og blodtest. Resultatene etter blodprøven er ikke klare, og vi vil komme tilbake med mer når det er kjent, forteller en talsmann på Astana-laget til cyclingnews.com. Han la også til at UCI ankom for å ta en dopingkontroll onsdag morgen.

Enkelte medier hevdet også at 27-åringen testet positivt på kokain, men det ble raskt avkreftet.

- Det er mulig at det har oppstått noen misforståelser, fordi Valentin verken forstår eller snakker fransk, engelsk eller italiensk korrekt. Vi ble forbløffet da mediene skrev at han signerte og leverte sin forklaring på fransk, når han verken kan snakke eller lese det språket.

Sjokkerte i Tyrkia
- Laget er sjokkert over at slik informasjon har kommet ut da det ikke foreligger noen offisielle resultater, forteller talsmannen.

Iglinskiy, som fortalte til politiet at han var på vei hjem fra Alexandre Vinokourovs fest, må betale 1,900 euro i bot. I tillegg mistet han førerkortet, det er foreløpig usikkert hvor lenge dette gjelder.

Valentin Iglinskiy, som spurtslo selveste Alessandro Petacchi på den andre etappen i årets Tyrkia rundt, har ikke syklet ritt siden Belgia rundt i mai. I fjor vant han 2.HC-rittet Tour of Hainan sammenlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag