RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Astana signerer skandalerytter

Sist oppdatert:
Utestengt to ganger, men blir kaptein i Giro d’Italia.

Michele Scarponi har signert en ettårsavtale for Astana, det bekrefter manager i laget, Alexandr Vinokurov.

- Scarponi kommer om bord Astana-laget med dype lederegenskaper og en sterk motivasjon til å kjempe i toppen av Giro d’Italia, sier Vinokourov i en pressemelding fra Astana-laget.

34-årige Scarponi har vært involvert i Puerto-saken, som han fikk 18 måneders utestengelse for i 2007.

i forbidelse med «Padova-etterforskningen» innrømte Scarponi i 2012 å ha kjøpt tjenester hos den kjente dopinglegen Michele Ferrari i 2010, men nektet for at møtene handlet om annet enn vanlige fysiske tester.

FERRARI: Scarponi nekter for at han kjøpte annet enn ordinære legetjenester av doplegen, Michele Ferarri.
FERRARI: Scarponi nekter for at han kjøpte annet enn ordinære legetjenester av doplegen, Michele Ferarri.
NEKTER FORTSATT SKYLD: Michele Ferrari sier i et intervju med Al Jazeera at han verken så eller hørte Lance Armstrong dope seg.

Han fikk tre nye måneders utestengelse for møtet, og han ble i tillegg bøtelagt 10 000 euro.

Etter utestengelsen har Scarponi syklet for Acqua & Sapone, Androni Giocattoli og Lampre Merida. Han ble tilkjent seieren i Giro d’Italia 2011 etter at Alberto Contador siden gikk i dopinggarnet. De to siste årene har han to fjerdeplasser i samme ritt.

- Michele er vår kaptein i Giro d’Italia i mai. Vi har unge ryttere som Fabio Aru og Alexey Lutsenko, som skal sykle med ham. Vi håper Scarponi kan lære bort taktikk og lederskap til de unge rytterne mens han selv satser mot pallplassering i Giro d’Italia, sier Vinokourov.

VINOKOUROV: Gikk fra å lede Kazakhstanske Astna på sykkelen, til å lede det fra kontoret.
VINOKOUROV: Gikk fra å lede Kazakhstanske Astna på sykkelen, til å lede det fra kontoret.

Laget har en hovedtyngde av ryttere fra Kazakhstan, men Vincenco Nibali er Astanas ubestridte toppnavn. Astana-laget har ingen nordmenn, men danske Jakob Fuglsang og svenske Fredrik Kessiakoff får trolig færre sammenlagtsjanser etter signeringen av italieneren, Scarponi.

- Vårt hovedmål for neste år er å bygge opp et lag som kan hjelpe Nibali mot sin ekstremt vanskelige oppgave for 2014-sesongen, vinne Tour de France. Scarponi har styrken og erfaringen som skal til for å støtte Nibali i Alpene og Pyreneene selv etter en tøff Giro, sier Vinokourov.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere