RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Astana-sjefens sønn til Sky

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Davide Martinelli skal prøve seg hos Team Sky i høst.

Fra og med 1. august har UCI-registrerte lag, på alle nivåer, lov til å signere ryttere på prøvekontrakt ut sesongen. Det gir unge syklister en god mulighet til å vise at de duger på sykkelsportens ypperste nivå.

Team Sky har offentliggjort at de har skrevet stagiare-kontrakt med Davide Martinelli (19). Det som er litt spesielt er at italieneren er sønnen til Astanas sportssjef Guiseppe Martinelli.

I 2011 ble unggutten italiensk juniormester på tempo, mens han i årets sesong tok andreplass i samme disiplin i U23-klassen.

- Jeg er overveldet over å bli plukket ut som stagiare hos sykkelsportens lag nummer én, forteller Martinelli.

- Det kommer til å bli en utrolig opplevelse, og sykle med gutter som lager historie i sykkelsporten - folk jeg så vidt så på TV for kort tid siden.

Martinelli har syklet for det samme U23-laget som Sky-ryttere Davide Appollonio og Salvatore Puccio.

- Jeg kjenner både Davide og Salvatore siden de syklet på det samme U23-laget som oss. De har fortalt meg gode ting om Team Sky, og det faktum at de tar hånd om alle detaljer for å få det beste ut av hver eneste rytter. De imponerer meg veldig, siden jeg tror detaljfokus er avgjørende for å nå store mål.

Martinellis første smak på profflivet blir i det spanske etapperittet Vuelta a Burgos.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere