RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Astana tviholder på «ulovlig signering»

Vincenzo Nibalis lag ønsker å omgå regelverket til MPCC – Bevegelsen for en troverdig sykkelsport – i sitt forsøk på å signere Franco Pellizotti.

Allerede i august offentliggjorde Astana Franco Pellizottis overgang fra Androni Giocattoli-Venezuela til det kasakstanske laget. Astana, med Alexandre Vinokourov i spissen, publiserte en pressemelding om Pellizottis overgang på den første dagen av det offisielle overgangsvinduet.

– Vi er veldig glade for å ønske Franco velkommen tilbake, uttalte Astanas manager Vinokourov – som var full av superlativer om den italienske syklisten.

Les mer:Nibalis lag gjorde «ulovlig signering»

Overgangen viste seg å være svært kontroversiell. Astana er medlem av MPCC – Bevegelsen for en troverdig sykkelsport. Ifølge organisasjonens retningslinjer kan ikke Astana signere Pellizotti før 2. mai, 2014.

– Vi erkjenner at dette er et legitimt problem, uttalte Astanas sportsdirektør Giuseppe Martinelli – samme dag som Vinokourov ønsket Pellizotti velkommen til Astana. Martinelli fortalte at han og Vinokourov ville presentere en løsning på problemet i løpet av de neste dagene.

Løsningen lot vente på seg.

Martinelli: – Skal ikke sykle før 2. mai
Mandag forteller Martinelli til cyclingnews.com at Pellizotti ikke skal sykle ritt for Astana før 2. mai. Martinelli mener at Astana med denne løsningen «respekterer MPCCs regelverk».

– Vi har forklart for han at det viktig for laget å respektere MPCCs regelverk, sier Martinelli.

– Han går glipp av sesongens første måneder, men sykler Giro d'Italia for å være forberedt til Tour de France. Han er profesjonell og vet hvordan han skal forberede seg til store sykkelritt, så dette vil ikke være et problem, fortsetter sportsdirektøren.

Ifølge cyclingnews.com ønsker Astana å omgå MPCCs regelverk ved å signere en kontrakt som begynner 1. januar. Pellizotti vil dermed delta på Astanas treningsleirer og trene i Astanas trøye. Det er uklart om italieneren vil motta lønn før 2. mai, skriver sykkelnettstedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere